Recta final de la gira per ateneus de l’obra ‘Un concert a la Casa Blanca’, amb representacions a la Catalunya Nord

Recta final de la gira per ateneus de l’obra ‘Un concert a la Casa Blanca’, amb representacions a la Catalunya Nord

Aquest cap de setmana, l’obra de teatre Un concert a la Casa Blanca es representarà a dues localitats de la Catalunya Nord en una programació especial per reivindicar la figura de Pau Casals en el 50è aniversari de la seva mort.

Concretament, l’obra de Jordi Roigé, dirigida per Llorenç Rafecas i interpretada per Mingo Ràfols, Roc Esquius i Mercè Pons, es podrà veure aquest divendres 24 de novembre, a la Sala Gipulo de Vinçà i el dissabte 25 de novembre al Centre Cultural de Pessillà de la Ribera.

En ambdós casos, la cita és a les 20:30h i el programa inclou una doble proposta: el concert Homenatge a Pau Casals, a càrrec de la reconeguda violoncel·lista russa Sveta Trushka i, a continuació, la representació d’Un concert a la Casa Blanca, que és una coproducció entre La Drecera i la Federació d’Ateneus de Catalunya a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya.

Aquesta programació a la Catalunya Nord forma part del projecte transfronterer Pau Casals i l’exili que ha posat en marxa la Federació d’Ateneus, amb el suport del Casal del Conflent de Prada de Conflent (entitat integrada dins la Federació), amb l’objectiu de donar a conèixer al músic català com a exemple de gran figura a l’exili, posant en valor el seu compromís amb la llibertat, la pau i la democràcia, així com la seva implicació activa amb els refugiats, en defensa de Catalunya i la seva cultura, i en contra de les dictadures.

Amb les actuacions a Vinçà i Pessillà de la Ribera, Un concert a la Casa Blanca encara la recta final d’una gira que ha recorregut ja 33 ateneus d’arreu del país, i que el proper 26 de novembre acabarà amb la representació de l’obra al Círcol de Badalona, abans de fer una breu temporada al Teatre Gaudí Barcelona, del 30 de novembre al 10 de desembre.

Un concert a la Casa Blanca narra la història real de quan l’any 1961 el president John F. Kennedy va convidar Pau Casals a fer un concert a la Casa Blanca. El mestre dubta de tocar als Estats Units perquè manté el seu silenci contra tots aquells que col·laboren amb el règim de Franco, però no pot desaprofitar l’ocasió per dir-li al president nord-americà tot el que pensa sobre les dictadures i el perill eminent de guerra nuclear. Kennedy i Casals són unes estrelles mundials: l’un és l’esperança jove per a una política mundial; l’altre representa la lluita activa a favor de la pau. La conversa havia de durar només uns minuts i va acabar allargant-se a una hora. Què es van dir abans del concert a la Casa Blanca?

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.