Cicle Notes del Nord

Notes del Nord va ser l’activitat anual de l’any 2021 de la Delegació Territorial de Girona de la Federació d’Ateneus. Un cicle itinerant format per tres cantautors i tres cantautores de les comarques gironines que van actuar pels diversos ateneus federats del territori gironès.
Els sis artistes que formaven part d’aquesa nova proposta de la Federació d’Ateneus de Catalunya van ser David Mauricio, Tona Gafarot, Tom Hagan, Marina Prat, Moshka i Madamme Mustash. Residents a diferents indrets de les comarques gironines, els sis músics que van participar en el cicle Notes del Nord es dediquen professionalment a la música i tenen una trajectòria professional al darrere que els converteix en propostes musicals representatives i referents al territori.

El cicle Notes del Nord es va dur a terme durant el segon semestre de 2021, entre els mesos de juliol i desembre, i les actuacions tenien una durada aproximada d’una hora. Com a totes les activitats de la delegació, aquesta proposta va ser ideada i pensada pels ateneus de les comarques gironines, per això cada entitat podia escollir quants i quins artistes volia programar, així com les dates, els horaris i el format dels espectacles dins la seva programació.

Un dels requisits imprescindibles de l’activitat anual de la Delegació Territorial de Girona de la FAC era potenciar la cultura i les propostes originàries de les comarques gironines. Per aquesta raó, el cicle Notes del Nord va néixer d’una enquesta realitzada entre els 21 ateneus federats de la delegació, que van escollir el nom de l’activitat i els diferents músics que en formarien part.
A l’enquesta realitzada es van proposar 8 artistes masculines i 8 artistes femenines, tots i totes elles nascudes i/o residents al territori gironí. D’aquestes 16 propostes, els 3 artistes masculins i les 3 artistes femenines més votades van ser les que finalment van formar part d’aquest cicle de cançó d’autor, que en tot moment va tenir en compte la paritat de gènere com un pilar essencial de l’activitat.

Descarregueu el programa complet i el calendari del cicle clicant aquí.

A continuació podeu veure el recull de fotos del cicle: