Taula de Lideratge


Una formació per entendre millor les vostres entitats i les persones que en formen part, per liderar i gestionar de manera més eficaç i eficient.

Ens complau convidar-vos a participar en la Taula de Lideratge, una trobada destinada exclusivament als presidents i presidentes dels ateneus per oferir-vos orientació i eines a l’hora d’encapçalar les vostres respectives juntes directives.

La Taula de Lideratge representa una oportunitat única pel vostre creixement i desenvolupament com a voluntaris i voluntàries al capdavant de les associacions, i té com a objectiu principal capacitar-vos per assumir un paper destacat dins de les associacions i liderar eficaçment les juntes directives, així com per buscar relleu i garantir la continuïtat de les entitats en el futur. A més, es posarà un enfocament especial en les competències necessàries per representar l’ateneu davant de les administracions públiques, les empreses i les entitats col·laboradores, amb l’objectiu de fomentar aliances estratègiques que us beneficiïn.

El passat 2 de juny, l’Ateneu Unió de la Colònia Güell, de Santa Coloma de Cervelló, en va acollir la primera edició. La trobada va reunir una quarantena de presidents i presidentes d’ateneus de tot el territori, i va incloure, també, la presentació del Triangle de mediació, un recurs pràctic per resoldre conflictes i arribar a punts d’acord en situacions específiques.


PROGRAMA

El 14 de setembre a Verdú (Urgell)

Javi Castillo, graduat en Ciències de l’Activitat Física i Esport, postgraduat en Educació Emocional i Benestar, amb un màster en Coaching amb PNL, conduirà l’esdeveniment.

Pertinença

Treballarem el sistema del qual formen part els ateneus de Catalunya com a entitats i també el sistema que forma l’equip de cada ateneu en si mateix (junta, tècnics i voluntaris).

Jerarquia

Treballarem en el reconeixement a les persones que porten més temps amb nosaltres i que han aportat la seva experiència, però també en el d’aquelles que venen al darrere.

Donar i rebre

Treballarem què és el que esteu aportant i què n’esteu rebent de l’entitat, què succeeix quan no es dona espai per a poder rebre o què passa quan s’agafa tota la responsabilitat sense delegar.

Aplicarem i compartirem aquest contingut a través d’una metodologia senzilla i vivencial. On la responsabilitat és compartida i on tothom pugui sentir el seu protagonista a l’hora de crear i debatre.