Alter Arts

DOSSIERS DE PREMSA ALTER ARTS


QUÈ ÉS?

ALTER ARTS és una activitat anual de la Delegació Territorial de Girona de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). Un cicle itinerant format per propostes artístiques molt diverses que actuen pels diferents ateneus federats del territori gironí.

El cicle d’enguany l’han format quatre artistes gironins que han recorregut el territori entre el juliol i el novembre de 2022: Màgic Palo (màgia infantil), ‘Biterna’ (grup musical de folk), Cos (i) Ficades (circ i mixtura d’arts) i Poesia Sensual (poesia i música).

L’ALTER ARTS vol desmarcar-se de l’imaginari social dels grans pilars de les arts escèniques i apostar per expressions artístiques de formats alternatius. A més, com totes les activitats que organitza la Federació d’Ateneus de Catalunya, s’han escollit propostes de referència del territori on es durà a terme el cicle, representades en llengua catalana. La paritat de gènere també ha estat un criteri essencial a l’hora d’organitzar les activitats, així com la diversitat d’arts que es proposen.

ARTISTES:

DANIEL HEIS – Màgic Palo

 

Daniel Heis és un polifacètic mag que després de molts anys de feina i d’aprendre màgia teatral i escenografia amb la companyia ZooTroupe del 2010 al 2013, s’ha especialitzat en tres vessants màgiques: màgia d’escena, de saló i infantil, essent aquesta última la seva gran especialitat.

Màgia de qualitat, original i de tot tipus amb grans dosis d’humor i per a tot tipus de públic.

 


BITERNA – Folk al caliu

Biterna és una formació musical a trio que crea i interpreta repertori tradicional i folk des de la contemporaneïtat. Neix com un projecte innovador que ofereix música folk d’arrel celta i tradicional, barrejant la tradició musical catalana amb influències europees i atlàntiques.

El grup està compost per Helena R. Masafrets al violí i viola, l’Àlex Sariol, multiinstrumentista de vent i corda i en Joan Fullola, especialitzat en whistles, sac de gemecs i guitarra. La majoria de temes són de composició pròpia i s’inspiren del folklore, de la mitologia catalana i dels seus paisatges.

 


ROSA POU – Poesia Sensual

 

 

Amb ‘Poesia Sensual’, Rosa Pou s’endinsa en el terreny compartit entre la música i la poesia presentant els poemes del llibre ‘Ala, bat! Sí, adeu’ publicat per Edicions Tremendes (2020), juntament amb les cançons del disc ‘Entre monosíl·labs’ (Temps Record, 2012), produït per Xavi Lloses. És un espectacle poètic i musical, un joc de viure, cantar i escriure desxifrant la mateixa quotidianitat amb rimes, ritmes, jocs semàntics, fonètics i metalingüístics.

 

 

 


LAS CHICAS DEL BARRO – Cos (i) Ficades

La Tanit i la Irene ofereixen un espectacle que a partir del fang, el teatre, la dansa, el circ i el diàleg, transporta l’espectador a un univers en el qual es pot parlar del cos sense cap mena de tabú.

L’espectacle ‘Cos i Ficades’ té diverses fases, hi ha parts amb molt d’humor, parts més visuals on el fang i els portés acrobàtics combinats amb l’estructura de ferro generen una espècie de dansa, alguns trams més emotius i algun moment on apareixen aspectes més crus, com per exemple, sobre com la societat dictamina com han de ser els nostres cossos.