Documental “Ateneus: llavor de llibertat”

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha produït el documental «Ateneus: llavor de llibertat». Encarregat a la productora audiovisual catalana Nosotros produccions, el llargmetratge narra en una hora l’aportació que aquestes entitats culturals han fet en la construcció de la societat catalana, des de fa dos segles i fins a l’actualitat i, contribueix a relatar la memòria històrica del nostre país.

L’objectiu del documental és donar a conèixer l’esperit, trajectòria i realitat del moviment ateneístic; la seva magnitud i importància històriques, i el seu paper indispensable com a element protector i estimulant de la cultura catalana.

El documental és una mostra, fins ara inèdita, de la capacitat que tenen els ateneus per oferir una cultura que implica participació, compromís i creixement personal; una cultura que, alhora, fomenta la sociabilitat i la solidaritat entre els individus. En definitiva, la voluntat d’impulsar comunitats que treballen, des de la proximitat, en la transformació social.

El mes de setembre de 2019 es va dur a terme l’estrena del documental Ateneus: Llavor de llibertat a la Filmoteca de Catalunya amb la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, el director del documental, Sergi Sandúa (Nosotros Films) i el president de la Federació d’Ateneus, Pep Morella. Prop de 300 persones van assistir a aquesta estrena, que era un dels grans actes que la FAC tenia previstos per aquest any. L’estrena també va servir per fer entrega dels obsequis corresponents a tots els donants, que amb les seves aportacions econòmiques van fer possible la producció del documental via micromecenatge.

 

Reportatge de l’estrena

 

 

Tràilers