Cicle de Poesia i Arts

La Delegació territorial de Girona de la Federació d’Ateneus de Girona proposa com a activitat anual realitzar un Cicle de Poesia i Arts itinerant, format per cinc espectacles que es poden adaptar a diferents formats i espai, depenent de les necessitats i condicions de l’ateneu que aculli el cicle.

Centrat en cinc temàtiques diferents, el cicle consta de cinc recitals de poesia amb acompanyament artístic (música, dansa, expressió corporal o il·lustració, entre d’altres possibilitats). A cada espectacle hi participen dues persones (poeta i artista) de les comarques gironines. La durada del recital és d’aproximadament una hora.

Cada ateneu pot escollir quants i quins recitals vol fer, així com les dates, els horaris i el format dels espectacles dins la seva programació (festival de poesia, cicle de poesia amb una durada de cinc mesos, d’un mes o d’una temporada, com per exemple a l’estiu, etc).

El Cicle de Poesia i Arts de la DT Girona està organitzat conjuntament amb Edicions Tremendes, una editorial nascuda al 2015 a Girona i arrelada al territori que dóna suport a escriptors, il·lustradors o artistes que volen editar la seva obra en paper. Amb unes línies editorials ben definides i amb uns llibres acurats i alhora descarats, aquesta editorial de les comarques gironines busca fer de la qualitat, un segell identitari. Com també és segell d’identitat el seu gust per l’escena, portant els artistes més enllà de les llibreries i fent recerca de diversos espais on presentar les diverses obres dels diferents artistes i creadors de la província i el país.