Vesprades. Música als Ateneus

XARXES SOCIALS

Instagram_icon.png

DOSSIER DE PREMSA

UN PROJECTE DE


Què és?

El cicle “Vesprades. Música als ateneus”, organitzat per la Delegació Territorial Ponent – Alt Pirineu de la Federació d’Ateneus de Catalunya, conjuntament amb la Fundació Orfeó Lleidatà i la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, arrenca la seva quarta edició amb un concert de Bru, formació nascuda en els circuits de l’escena emergent de la ciutat de Lleida, el pròxim 14 d’abril a l’Espai Orfeó.

Aquesta nova edició del Vesprades es caracteritza per la forta presència de veus femenines i comptarà amb la participació d’Ester Avenn, Segon Passeig, I-Nuits, Júlia Cruz, Olga Zoet i Jeanra, així com la repetició dels artistes Bru, Neptú, i Abril després de l’èxit de l’any passat. Totes són propostes emergents i del territori de Ponent. Els concerts, dirigits als 21 ateneus federats de la delegació, es programaran durant dos períodes: el primer entre els mesos d’abril i juny, i el segon, entre setembre i novembre.

Els ateneus que acullen la primera fase del cicle són: Ateneu de Tàrrega, Ateneu de Térmens, Associació Casino de la Granadella, Associació Cultural Ateneu Golmesenc, Associació Cultural Xercavins, Associació de Cultura Comú de Particulars, Fundació Orfeó Lleidatà i la Unió Recreativa Maialenca.

P-Bru
P-Olga Zoet
P-Segon Passeig
P-Jeanra
Vesprades-imatge
P-Abril
P-I-Nuits
P-Júlia Cruz
P-Ester Avenn

AMB EL SUPORT DE


Objectius

El projecte va néixer amb la intenció d’oferir a les propostes artístiques emergents del territori un espai on poder mostrar la seva creació, ja que sovint el gran problema que tenen aquests artistes és el fet de no poder accedir a un espai cultural on presentar el seu treball. Precisament per aquest motiu, també es pretén incidir especialment en el col·lectiu de joves de cada població i apropar-los a les entitats culturals de referència per rejovenir el seu teixit associatiu. Aquest és un dels principals objectius de la Federació, donat que és fonamental assegurar el relleu generacional als ateneus.

Un altre dels propòsits a l’hora d’organitzar aquest cicle és fomentar les activitats en xarxa per a les entitats que formen la Delegació Territorial Terres de Ponent de la Federació d’Ateneus, creant així sinergies que es podran aprofitar en el futur per organitzar nous projectes i col·laborar per continuar creixent conjuntament.