Delegació Territorial Ponent – Alt Pirineu

REFERENT TÈCNIC

Xavier Esterri
DT Ponent – Alt Pirineu
terresdeponent@ateneus.cat
693 729 428

SEU
Ateneu Popular de Ponent
Pau Claris, 10 (Lleida)
Dilluns de 17h a 19h

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha desplegat el projecte Delegacions Territorials amb la voluntat de potenciar una nova visió territorial i per acostar-se a les necessitats de les entitats associades. Amb aquesta intenció us presentem la Delegació Territorial de Ponent – Alt Pirineu.

1FUNCIONS DE LA DT

  • Espais de participació territorial i de proximitat, una eina perquè les entitats es puguin conèixer i compartir experiències, problemes, i sobretot, solucions. Aquesta empatia generada fomentarà el treball en xarxa i l’aparició de projectes compartits, que rebran el suport del tècnic de la delegació.
  • Llibertat d’organitzar-se de la forma que creguin convenient, amb la creació de comissions, el nomenament de representants i les seves funcions, la convocatòria de reunions, trobades i/o jornades de treball… També podran organitzar les activitats del tipus que siguin per fomentar el treball en xarxa.
  • Hauran de reunir-se un mínim de dues vegades a l’any, un cop durant el primer semestre, i l’altre durant el segon. Una de les dues reunions territorials anuals coincidirà amb la sessió dels debats Els ateneus som essencials! que s’organitza des de la FAC, per tal d’acompanyar la reunió amb una sessió formativa.
  • Cada DT designarà dos membres del Grup Motor, un organisme de voluntaris i voluntàries d’ateneus federats que té per finalitat informar, debatre i repassar les línies de treball de la Federació d’Ateneus pels propers anys. Un fòrum on proposar accions i projectes concrets.

MÉS INFORMACIÓ

2EN FORMEN PART (21)


Amics de Vilaller Associació Cultural i Gastronòmica Vilaller
Ateneu Cultural de Guissona Guissona
Centre Catòlic de Guissona i Comarca Guissona
Centre Obrer Instructiu d’Unió Republicana Cervera
Associació Casino de la Granadella La Granadella
Ateneu Popular Garriguenc Les Borges Blanques
Ateneu de Térmens Térmens
Associació de Cultura Comú de Particulars La Pobla de Segur
Casal Cultural de Tremp Tremp
Associació Cultural Ateneu del Pallars Jussà Tremp
Consell Cultural de les Valls d’Àneu Esterri d’Àneu
Associació Cultural Ateneu Golmesenc Golmés
Associació Cultural Centre Cultural i d’Esbarjo d’Ivars d’Urgell Ivars d’Urgell
Ateneu Popular de Ponent Lleida
Cercle de Belles Arts Lleida
Fundació Orfeó Lleidatà Lleida
Unió Recreativa Maialenca Maials
Ateneu de Tàrrega Tàrrega
Ateneu Popular de la Fuliola La Fuliola
Associació Cultural Xercavins Verdú
Res Non Verba Lleida

3CÀRRECS DE RESPONSABILITAT

MEMBRES GRUP MOTOR:

El Grup Motor de la Federació d’Ateneus, comissió que té com a finalitat informar i debatre sobre les línies de treball del projecte de la FAC pels pròxims anys, s’ha reestructurat al llarg del primer i segon trimestre de 2023, i ha incorporat participants d’ateneus de tot el territori català.

Carmina Pardo Mestre / Ateneu Popular de Ponent (Lleida)

Ramon Anglarill / Ateneu de Tàrrega

26 d’octubre | DT Ponent-Alt Pirineu | Consell Cultural de les Valls d’Àneu (Esterri d’ÀneuCom arribar-hi


ACTIVITATS I PROJECTES DE LA DELEGACIÓ

VESPRADES

El projecte VESPRADES va néixer amb la intenció d’oferir a les propostes artístiques emergents del territori un espai on poder mostrar la seva creació, ja que sovint el gran problema que tenen aquests artistes és el fet de no poder accedir a un espai cultural on presentar el seu treball.

Com a objectiu complementari es busca incidir especialment en el col·lectiu de joves de cada població per apropar-los a les entitats culturals i al teixit associatiu.