L’IRMU obre la convocatòria per presentar comunicacions al Congrés Músiques en Terres de Cruïlla 

L’IRMU obre la convocatòria per presentar comunicacions al Congrés Músiques en Terres de Cruïlla 

L’any 2013 es va realitzar a la Sénia la primera edició de la Jornada Músiques en Terres de Cruïlla, emmarcada dins del Festival de Músiques en Terres de Cruïlla, amb la música com a eix vertebrador de cadascuna de les nou edicions de la jornada. 

Enguany, coincidint amb la desena edició, se celebrarà el Congrés Músiques en Terres de Cruïlla, organitzat en conjunt per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs, l’Institut Ramon Muntaner, l’Ajuntament de la Sénia i el Campus Extens de la URV a la Sénia.

Aquest congrés és la cloenda de la primera època de celebració d’aquesta jornada i vol ser un aparador de les recerques, projectes i experiències que treballen la música amb altres arts i altres disciplines. Al mateix temps, la jornada pretén ser un punt de trobada d’investigadors, creadors i agents culturals que posen la música en el nivell d’avantguarda de cada època i de la nostra època.

Els continguts acadèmics i complementaris del congrés estan també interrelacionats amb la música de banda, que és l’eix vertebrador del Festival de Músiques en Terres de Cruïlla, en el qual s’emmarca el congrés i totes les jornades precedents.

Les ponències, taules rodones i comunicacions del congrés estan organitzades en els tres eixos temàtics següents:

  1. La música popular i tradicional, avui.

Quin és l’estat actual de la música popular i tradicional? Com li ha afectat la pandèmia? Quins punts forts, mancances o necessitats no resoltes ja venien d’abans?

Analitzarem aquests aspectes en les múltiples modalitats de formacions musicals –rondalles, bandes, orquestres, grups, etc.– tant des del punt de vista de la recerca com des de l’experiència i els projectes duts a terme.

  1. Els contextos de la música: educació, festa i vida quotidiana.

Trobem la música en moltes de les nostres activitats del dia a dia. Aquesta interconnexió ha anat variant en funció dels valors, ideologies i interessos propis de cada època. En aquest eix s’analitzaran els diferents contextos amb els que la música interactua, en el passat i en el present: en el treball, en la festa, en les activitats de lleure, en l’àmbit educatiu i en altres aspectes de la vida quotidiana.

  1. El diàleg de la música amb les altres arts.

Al llarg de les anteriors edicions del Festival hem anat analitzant i compartint recerques i experiències que evidencien el diàleg de la música amb la literatura, la dansa, les arts visuals o les arts escèniques, posant el focus en el procés creatiu. Tanquem aquest cercle amb una visió de conjunt i amb una mirada vers al futur. En aquest eix es donaran a conèixer recerques i experiències de treball conjunt entre músics i creadors de diverses disciplines, amb intenció i resultats puristes, acadèmics, experimentals, de fusió, etc.

Us animem a presentar propostes de comunicacions fins al dia 20 de juny de 2022.

Cal enviar el resum de la comunicació (màx. 500 paraules), especificant el títol, a quin dels tres eixos s’adscriu la proposta i les dades de l’autor/a (nom complet, telèfon i adreça electrònica) a: secretaria@irmu.org.

El contingut del congrés es recollirà en un llibre d’actes.

Per a més informació: secretaria@irmu.orgcentredestudis.lasenia@gmail.com

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.