Ja s’ha publicat el programa complet del Recercat 2022

Ja s’ha publicat el programa complet del Recercat 2022

Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022, serà l’escenari de la 18a edició del Recercat. Jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, de la qual la FAC en forma part, què se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de maig de 2022.

Enguany es recupera la presencialitat completa i es podrà gaudir de la tradicional fira de centres d’estudis i dels ateneus federats, situada a la Plaça de Cal Font d’Igualada, en què s’hi mostraran les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels ateneus federats i dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants.

Dissabte 7 de maig es durà a terme, a la Biblioteca Central d’Igualada, la taula Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil, amb la col·laboració de les comissions cíviques de patrimoni del Baix Llobregat i de les Terres de l’Ebre, que aquesta vegada durà per títol L’Espoli franquista als territoris de parla catalana, i comptarà amb la moderació de la doctora en història, Gemma Tribó, i la participació de Neus Moran, doctora en història i autora del llibre L’espoli franquista dels ateneus catalans (1939-1984); Ramon Arnabat, doctor en història i professor de la Universitat Rovira i Virgili, i Manel Santana, doctor en història. A la mateixa biblioteca es podrà gaudir de la mostra d’audiovisuals dedicada, en aquesta ocasió, als nous usos del patrimoni industrial.

Aquestes activitats estan previstes per portar-se a terme en format físic, però, a la vegada, també es podran seguir en directe a través del canal de Youtube de l’IRMU.

Per altra banda, en aquesta edició del Recercat també es podran visitar les següents exposicions:

  • Quan s’enduen el país. L’espoli franquista als ateneus de Catalunya (Federació d’Ateneus de Catalunya), de l’1 al 15 de maig a la seu de l’Ateneu Igualadí (C/ de Sant Pau, 9).
  • El Segre: la memòria d’un riu (l’Ateneu Popular de Ponent, les Associacions de Veïns de Grenyana i Butsènit i l’Associació Amics de la Natura El Xop), del 20 d’abril al 8 de maig al vestíbul del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia (C/ del Dr. Joan Mercader, 1).
  • Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya (Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional), del 21 d’abril al 22 de maig a la Biblioteca Central d’Igualada (Plaça de Cal Font, s/n).
  • Exposició dels pòsters de projectes dels centres d’estudis (IRMU), del 6 al 8 de maig a la carpa del Recercat (Plaça de Cal Font, s/n).

Com a activitats complementàries, també es podrà visitar l’espai Recerxic, amb tallers per als més petits pensats des de la recerca local que enguany compta amb l’actuació dels Kamishibais – Contes en teatre de paper, i dues visites culturals al Barri del Rec amb parada a Cal Granotes i sobre el patrimoni modernista d’Igualada.

Pots consultar el programa complet en aquest enllaç.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.