Vine a fer Turisme Ateneístic a la Catalunya Nord!

Vine a fer Turisme Ateneístic a la Catalunya Nord!

TORNA EL TURISME ATENEÍSTIC!

El Turisme Ateneístic pretén ser un projecte de coneixença d’altres experiències associatives d’arreu del món. Una forma de viatjar i moure’s pel territori a través de l’eix associatiu i ateneístic, perquè la millor forma de viure un país és coneixent també la seva gent i les iniciatives civils que impulsen. En el marc d’aquest projecte els dies 19 i 20 de març la Federació d’Ateneus visitarà la Catalunya Nord a través de dues entitats de Perpinyà i Prada de Conflent.

Ambdues entitats formen part de la xarxa Casals Jaume I, locals oberts al públic, mantinguts pels socis, que proposen activitats en català. El primer Casal va ser creat el 1997 amb l’obertura del casal d’Alacant, al País Valencià, amb l’objectiu de promoure i dinamitzar la vida social, cultural i política en català en aquests territoris. Més tard es van estendre a altres zones on la llengua i la cultura catalanes estan malmeses, com és el cas de la Catalunya Nord.

Voleu participar?

L’aforament és limitat, us preguem que reserveu la vostra plaça a la major brevetat possible abans del 4 de març (inclós) – omplint aquest formulari –

La visita

Prada de Conflent

  • Visita al Monestir de Sant Miquel de Cuixà. Cuixà té l’honor de ser considerat el bressol de la llengua catalana. Del seu escriptori en va sortir la cèlebre Cançó de Santa Fe, un dels exemples literaris més antics en una llengua romanç.
  • Dinar i visita al Casal Català de Conflent, una associació que té per proposit la promoció i l’animació de la llengua i la cultura catalanes, aspirant a reunir en el seu si a totes les associacions del Conflent que treballin en aquesta direcció.
  • Ruta de l’exili català per Prada: L’èxode republicà al 1939 va comportar una enorme pèrdua cultural pel nostre país. Dos personatges, Pau Casals i Pompeu Fabra, i un indret de refugi, Prada de Conflent, seran l’escenari i els protagonistes de la ruta on coneixerem la rellevància d’aquestes dues figures clau per a la cultura catalana contemporània.

Perpinyà

  • Visita al Memorial del Camp de Ribesaltes, lloc d’història i de memòria. Inaugurat l’octubre de 2015, es va construir respectant els vestigis d’uns barracons que van ser testimoni del destí de més de 60.000 persones: víctimes de la guerra civil espanyola, de la Segona Guerra Mundial i de les guerres de descolonització francesa.
  • Dinar i visita al Casal de Perpinyà, una associació fundada entorn de la figura de Salvador Figueres, supervivent del camp de Mauthausen, que cedí la seva casa com a seu de l’entitat. Encara avui treballa per protegir i difondre la cultura catalana.
  • Recorregut històric pel Palau dels Reis de Mallorca, una fortalesa d’estil gòtic que marca l’època daurada de Perpinyà, quan aquesta ciutat esdevingué capital del regne de Mallorca. La fortalesa fou declarada monument històric el 1935.

Una visita imprescindible per conèixer millor el moviment associatiu català a la Catalunya Nord i per aprendre més de la nostra pròpia història, que durant tants anys es va haver d’escriure des de fora de Catalunya.

Què inclouen els preus?

Els preus inclouen el transport, allotjament, desplaçament, les visites històriques i els àpats, excepte el sopar. Us farem entrega d’un tríptic amb tota la informació. El viatge començarà a Barcelona el dia 19 de març, amb convocatòria a les 7:15h. La tornada serà al dia següent, com a molt tard a les 20:00h. El preu per persona amb habitació doble d’ús individual és de 140€, per habitació doble d’ús compartit és de 110€. Les inscripcions s’hauran de formalitzar abans del 4 de març (inclós) a través del formulari.

IMPORTANT:

Per complir amb les restriccions referents a la COVID, tots els participants haurán de portar el Certificat Covid de vacunació, la targeta sanitaria, i les mascaretes necessaries pels dos dies de viatge.

 

DESCARREGA’T EL FULLETÓ AMB TOTA LA INFORMACIÓ IMPRESCINDIBLE

 

Per a més informació caldrà adreçar-se a la FAC via telèfon 93 268 81 30, o bé per correu electrònic a secretaria@ateneus.cat

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.