La revista ATENEUS de novembre, amb la cultura i la llengua del País Valencià

La revista ATENEUS de novembre, amb la cultura i la llengua del País Valencià

L’arribada del mes de novembre significa també l’arribada de la revista ATENEUS a la teva entitat. L’edició número 34 és un exemplar dedicat a la cultura i la llengua del País Valencià. Es tracta d’un monogràfic que es va començar a treballar abans de l’estiu, en un moment anterior a la situació catastròfica provocada per la DANA a les terres valencianes.

La capçalera obre amb l’entrevista a Raimon, cantautor valencià, destaca el seu compromís cap a llengua i cultura durant tota la seva trajectòria professional. L’artista comparteix com ha viscut la seva retirada dels escenaris i com dedica part del seu temps a ordenar el seu llegat per a la Fundació Raimon i Annalisa de Xàtiva.

En l’apartat Parlem-neAlexandra Usó, presidenta d’Escola Valenciana, ens adverteix de la situació d’emergència lingüística que pateix el País Valencià: “Hi ha un ús social baix de la llengua, ací i a Catalunya, però hi ha un coneixement alt perquè l’hem ensenyat a les escoles. Els joves coneixen el valencià, però no l’usen. Per què? Perquè no els fa falta

Malauradament, la gota freda que ha assolat València va coincidir amb el tancament de la revista que ara surt al carrer i es va haver de refer l’editorial, en la qual, sota el títol Resistint, sempre resistint!, s’expressa el següent: “Abans que es produís aquesta lamentable tragèdia, el reportatge del periodista valencià Moisés Pérez i la resta d’apartats d’aquest número, dedicats a la situació actual de la cultura i la llengua al nostre país veí, ja ens feien arribar a una doble conclusió que, desgraciadament, s’ha tornat a fer palesa -amb repercussions molt més greus- amb la crisi de la dana: els valencians es mereixen uns governants de més alçada i sempre és la societat civil, des del voluntariat i amb el coratge que els manca als polítics, qui acaba fent la feina que pertocaria a l’administració”.

Com sempre, la revista inclou seccions habituals com Terra d’Ateneus, que se centra en aquesta ocasió amb els espais de sociabilitat a la Figueres contemporània; A mà alçada, on el pintor Antoni Miró retrata Ovidi Montllor vinculat a la Societat Coral El Micalet;  i el Camins de cultura, on Glòria Prunés ens porta a descobrir el Vallès.

Trobareu la revista ATENEUS:

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.