L’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona clou el seu centenari amb l’estrena de la sardana ‘El carrer del pi’

L’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona clou el seu centenari amb l’estrena de la sardana ‘El carrer del pi’

Fotografies cedides pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Dijous 22 de juny, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (ACFB) va celebrar l’acte de cloenda del centenari de l’entitat a l’Espai Francesca Bonnemaison. Un dia festiu, ple de moments emotius, per celebrar la feina feta i amb la visió posada al futur de l’associació.

A l’acte, hi van intervenir la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el periodista de cultura popular, Quim Rutllant; el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pep Morella, i el president de l’ACFB, Eduard Costa.

També, hi van voler ser la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya; la vicepresidenta segona del Parlament, Assumpta Escarp; el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i regidor del Districte de Ciutat Vella, Albert Batlle; el vicepresident de l’ACFB i president de la Fundació Universal de la Sardana, Joaquim Rucabado, i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras.

La Cobla Sant Jordi es va encarregar de les actuacions musicals durant tot l’acte, i l’estrena d’El carrer del Pi, la sardana commemorativa del centenari composata per Jordi Leon. També, van interpretar Sota els pins del pujolet de Joaquim Serra, Al foment de la sardana de Barcelona de Claudi Soler, Bressolant de Josep Maria Bernat, Cant trist de Fèlix Martínez i Comín, i Cordial de Jesús Ventura, peça va tancar l’acte en memòria de l’ex-president de l’ACFB traspassat l’any passat.

L’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, constituïda el 26 d’octubre de 1922 amb el nom d’Agrupació Sardanista de Barcelona, és un dels organismes culturals més veterans de l’àmbit
barceloní. Ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1988) i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona (1997), i la seva activitat cultural ha estat reconeguda per la UNESCO. L’entitat, que forma part de la Federació d’Ateneus de Catalunya, des de la seva fundació ha mantingut una intensa activitat de foment de la llengua i la cultura catalanes, incidint especialment en el món sardanista, així com en altres àmbits com el muntanyisme, el turisme cultural, la dansa, la música i el teatre.

Des de la Federació d’Ateneus us desitgem per 100 anys més que pugueu seguir celebrant la cultura popular!

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.