Premis Ateneus, coneix les categories: “Jove, proposa!”

Premis Ateneus, coneix les categories: “Jove, proposa!”

Aquesta setmana, a la secció  Premis Ateneus, coneix les categories, us presentem la categoria “Jove, proposa!“. Un premi al qual poden optar-hi totes aquelles iniciatives organitzades per grups de joves entre 16 i 30 anys. Les candidatures han de ser presentades per les entitats federades que donen suport als grup de joves, els quals poden pertànyer a les seves pròpies seccions juvenils o no estar associats.

En representació de les entitats, hem parlat amb:

  • La Serena Vione, del Centre d’Arenys de Munt, ateneu guanyador l’any 2020 pel projecte Cabaret Jove’21, un espectacle de circ, creació pròpia del grup de joves de l’Encirca’t, associació a la qual l’ateneu cedeix l’espai per a que realitzin les seves activitats, que en aquesta edició volia donar cabuda a altres joves del Centre.
  • En David González, de l’Ateneu Igualadí, guardonat amb el 2n premi 2019 per Micro obert, una activitat programada per l’estiu que volia aprofitar “El jardí prohibit”, espai exterior de l’entitat, per donar una plataforma per a que la gent jove s’hi pogués acostar lliurement i interpretar temes musicals o monòlegs.
  • La Sandra Rodríguez, del Centre de Sarrià, entitat guardonada amb el 3r premi 2019 pel projecte Coneix i en parlem. El Cineclub: una finestra al món, que volia recuperar la tradició cinèfila del barri per oferir, a preus populars, peces documentals que no tenien cabuda als grans cinemes. La iniciativa, entre d’altres, apostava per un cicle de dones directures, al qual s’hi va donar el tret de sortida amb una peça d’Agnès Varda.

Inscriure’s als Premis Ateneus va permetre a l’Ateneu Igualadí desenvolupar el projecte. “Emplenar el formulari ens va ajudar a donar forma al projecte“, explica en David. “La categoria Jove, proposa! és una molt bona platafoma, que dona llibertat per ser creatiu“.

Per la seva banda, el Centre d’Arenys de Munt va ser la primera entitat que va obtenir, amb el premi, a més de la dotació econòmica, una dinamització cultural. En aquest sentit, la Serena afirma que tenir la dinamització “ens va simplificar molt la feina llogistica, administrativa i de comunicació, i gràcies a això ens vam poder centrar més en la part creativa del projecte artistic. A més, va ser un plaer l’acompanyament de la dinamitzadora, i la seva involucració en el projecte ens ha fet créixer i aprendre com a equip i com a gestió. Un perfil necesari que tindrem en compte per desenvolupar els futurs cabarets joves“.

A Sarrià, l’èxit de la iniciativa va ser el que els va empènyer a presentar-se als premis. “A la gent li interessava proposar i assitir, la proposta permetia una trobada intergeneracional. Amb el documental Guerreras del tiempo vam obrir-nos al barri“, comenta la Sandra. Per a ella, presentar candidatura als premis “val molt la pena i et permet compartir moltes iniciatives que poden inspirar d’altres ateneus“.

 

Més informació sobre l’edició d’enguany a: https://ateneus.cat/premisateneus/

Llegeix aquí l’article Premis Ateneus, coneix les categories: “Comunicació associativa”.

Llegeix aquí l’article Premis Ateneus, coneix les categories: “Creativitat artística”.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.