Premis Ateneus, coneix les categories: “Comunicació associativa”

Premis Ateneus, coneix les categories: “Comunicació associativa”

Presentem la secció Premis Ateneus, coneix les categories, una oportunitat per a descobrir els projectes guanyadors d’edicions anteriors. Aquesta setmana us presentem la categoria “Comunicació associativa“, que premia les iniciatives que afavoreixen i difonen l’activitat associativa de les entitats (butlletins, circulars, revistes, llocs web, xarxes socials, plans de comunicació, etc.).

En representació de les entitats, hem parlat amb:

  • En Jordi Figueres, de l’Avenç Centre Cultural d’Esplugues de Llobregat, ateneu guanyador del 1r premi l’any 2020 pel projecte Recuperació de la ràdio local, un mitjà que han tingut l’oportunitat de recuperar gràcies al relleu generacional, amb una proposta més moderna, adaptada a Internet, amb un esperit associatiu i voluntari.
  • La Rosa Vidal, de la Unió Escaulenca, guardonada amb el 2n premi 2020 pel Pla de Comunicació de la Unió Escaulenca. Van presentar una proposta centrada en la creació de la seva web i la comunicació a travès de les xarxes socials de l’entitat, així com del canal de Youtube i del WhatsApp.
  • La Divina Drudis, del Cercle de Belles Arts de Lleida, ateneu guanyador del 1r premi 2019 per la Revista ARTS, una publicació que els voluntaris i voluntàries de l’ateneu editen des de 1990.
  • La Irene Caamaño, de La Cate de Figueres, entitat guardonada amb el 1r premi dos anys consecutius, el 2017 per La nova web de la Cate i el 2018 per l’APP de la Cate. El projecte de l’App es va fer amb una empresa de Girona, amb la finalitat de permetre que els socis i sòcies poguessin seguir la temporada amb més facilitat que a través de la web, i aprofitar-ho també com a estrategia de fidelització.

Tots quatre coincideixen que van presentar candidatura perquè creien en la innovació i originalitat dels seus projectes: “Poques entitats del nostre caire tenen web ni són tan actives a Instagram. Amb la pandèmia ens vam reinventar i creiem que ens van atorgar el premi per aquest motiu, per l’esforç de fer un pla de comunicació des del voluntariat d’una societat petita”, explica la Rosa Vidal.

Tanmateix, els dubtes abans de presentar’s-hi sempre hi són: “No teníem massa idea de presentar-nos perquè no som conscients de la importància del que fem, però moltes vegades val la pena asseure’s cinc minuts per posar en valor les coses”, comenta en Jordi.  En aquest sentit, la Irene afirma: “És una feina que fas durant tot l’any i presentar-se és una manera que vagi un xic més enllà i no es quedi al poble”.

Pel que fa a la dotació econòmica del premi, en aquestes darreres edicions ha ajudat a les entitats a fer front a la pandèmia. “El premi ens va permetre pagar les despeses del Cercle”, explica la Divina.

Més informació sobre l’edició d’enguany a: https://ateneus.cat/premisateneus/

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.