Presentació del llibre “Orígens de les Assemblees Intercomarcals d’Estudiosos: un moviment comarcalista (1950-1966)”

Presentació del llibre “Orígens de les Assemblees Intercomarcals d’Estudiosos: un moviment comarcalista (1950-1966)”

L’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i Onada Edicions organitzen l’acte de presentació del llibre Orígens de les Assemblees Intercomarcals d’Estudiosos: un moviment comarcalista (1950-1966), de l’autor Xavier Ferré Trill, doctor en Història (URV) i en Sociologia (UB).

L’acte de presentació tindrà lloc el dijous 25 de gener, a les 18.30 hores, a la Sala d’Actes de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (C/ Santa Llúcia, 1).

La presentació anirà a càrrec del Dr. Joaquim Maria Puigvert i Solà, professor titular d’història de la Universitat de Girona i del mateix autor, Xavier Ferré Trill.

Hi intervindran en la part institucional:

  • Sra. Ana Pazos Fernández, arxivera en cap de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Sra. Victòria Almuni i Balada, vicepresidenta primera de l’Institut Ramon Muntaner.
  • Sr. Josep Santesmases i Ollé, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l’IRMU.
  • Sr. Antonio Magariños Varo, subdirector de Serveis Tècnics, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.
  • Sr. Miquel Àngel Pradilla Cardona, director científic d’Onada Edicions.

El llibre, publicat per Onada Edicions, sintetitza l’evolució de les reunions de treball historiogràfic endegades per cercles civils d’acció cultural. Es tracta d’una recerca que aprofundeix en les primeres Assemblees que, des de fora de l’acadèmia, tractaren matèries d’història i de geografia comarcal i local, que posteriorment han estat objecte d’estudi en centres universitaris. L’afany de renovació, orientat per una ferma consciència de país, fou el guiatge que aconduí la trajectòria d’unes plataformes l’organització de les quals incidí en l’articulació del país tot superant el provincialisme i localisme promoguts per l’espanyolisme estatal franquista.

L’acte de presentació compta amb el suport del Departament de Cultura i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Si alguna entitat està interessada en rebre el llibre Orígens de les Assemblees Intercomarcals d’Estudiosos: un moviment comarcalista (1950-1966), el pot sol·licitar escrivint al correu ateneus@ateneus.cat o trucant al 3 268 81 30.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.