Turisme Ateneista a Menorca

Turisme Ateneista a Menorca

El passat cap de setmana la Federació d’Ateneus va celebrar una nova edició del Turisme Ateneista, aquesta vegada amb una visita a diferents entitats de Menorca.

Les visites al Cercle Artístic de Ciutadella, a l’Ateneu de Maó, al Centre d’Estudis Locals d’Alaior i a l’Institut Menorquí d’Estudis han estat un exemple més de com és viu el teixit associatiu de l’illa, que bull d’iniciatives que promouen i estudien el patrimoni cultural, natural i històric de Menorca. És gràcies a ells i a la seva feina que podem gaudir d’espais, projectes i activitats com les que hem pogut gaudir aquest cap de setmana -i dia a dia tots els menorquins-. Els donem les gràcies per la seva bona feina.

Desitgem que en el futur puguem treballar conjuntament en nous projectes i iniciatives per reforçar el moviment associatiu arreu de l’Estat.

 

La visita

Maó

  • Maó és la capital i la ciutat més cosmopolita de la illa de Menorca. A raó d’haver estat durant tant de temps sota la dominació de l’Imperi Britànic presenta una forta presència de la seva cultura, que barrejada amb un profund sabor mediterrani fan de la ciutat una experiència única.
  • Dinar i visita a l’Ateneu de Maó, una associació que en origen es concep com una extensió de l’Universitària Popular de la ciutat, nascuda de l’afany d’estendre el coneixement científic i artístic a tota la població, i que encara avui segueix creant cultura de base.
  • Fortalesa de “La Mola”: La fortalesa Isabel II de La Mola és una de les majors fortaleses europees construïdes al segle XIX, l’enclavament natural on es va construir és un dels seus principals valors. Situada a la península de La Mola, ofereix bellíssimes panoràmiques del Port de Maó i del litoral de l’illa. Nosaltres varem fer la visita guiada “RUTA FORTIFICADA”, que recorre el circuit històric del recinte.
  • Trobada amb l’Institut Menorquí d’Estudis.

Alaior

  • Dinar amb el Centre d’Estudis Locals d’Alaior, que també ens varen fer una visita teatralitzada per la ciutat i pel territori de la vila, coneixent així llocs com el Centre Cultural Sant Diego.
  • Tastet de productes de la terra.

Ciutadella

  • Visita al Santuari de la Mare de Déu del Toro, situat al puig del Toro, a 358 metres d’altura, el punt més alt de Menorca. El seu origen es remunta a finals del segle XIII, just després de la conquesta de Menorca per part de la Corona d’Aragó.
  • Visita al Cercle Artístic de Ciutadella i ruta per la ciutat.

Una visita imprescindible per conèixer millor el moviment associatiu de Menorca.

 

Galeria d’imatges

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.