Obert el termini de sol·licituds dels Tallers de Cultura Popular 2021 per a entitats federades

Obert el termini de sol·licituds dels Tallers de Cultura Popular 2021 per a entitats federades

La Federació d’Ateneus, amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ofereix anualment tallers de cultura popular a les entitats i els d’enguany ja es poden sol·licitar mitjançant el següent formulari.

Cadascun dels tallers que s’ofereixen està impartit per les associacions o particulars de Catalunya dedicades a promoure els diferents tipus de disciplines. Els tallers que podeu programar són els següents:

Jocs tradicionals

 • Descobrirem el joc, l’analitzarem i descobrirem el seu potencial com a eina de coneixement personal i col·lectiu. El joc cooperatiu com a base per teixir complicitats i cohesionar col·lectius. Sempre jugant i reflexionant sobre la pràctica.
 • Comarques en les que s’ofereix: Anoia, Alt Penedès, Bages, Baix Ebre, Baix Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Garrotxa, Maresme, Montsià, Osona, Ribera d’Ebre, Ripollès, Solsonès , Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental
 • Nombre de sessions: 8 sessions de 2 hores cada una.
 • Preu: gratuït

Capgrossos

 • Durant el desenvolupament del taller s’utilitzarià una tècnica senzilla a base d’estructures en filferro, porexpan, modelatge de paper, imprimació i pintura perquè tothom crei el seu propi capgros. El mínim per poder fer aquest taller son 5 persones, fins al màxim de 10 persones i obert a totes les edats. Els participant podran escollir el personatge que vulguin, tant si estan relacionats amb el barri o poble com si no.
 • Comarques en les que s’ofereix: Barcelonès, Maresme, Vallesos, Bages, Anoia, Berguedà, Osona, Alt Penedès i Garraf.
 • Nombre de sessions: 14 sessions de 2 hores
 • Preu: El taller és gratuït però l’entitat haurà d’assumir el cost del material.

Bastons

 • Els tallers o formacions de Ball de Bastons que s’ofereixen són dinàmics, és a dir, s’adapten a les necessitats i inquietuds de cada sol·licitant. Es recomana fer part pràctica i que les persones puguin sentir què és fer Ball de Bastons. A partir d’aquesta premissa, però, es poden incorporar diferents elements tals com explicació teòrica, petita mostra de diferents tipus de vestuaris o bastons, etc. El formador/a mostra i ensenya coreografies que són familiars (sigui de la seva mateixa colla o similars) o ensenya coreografies més genèriques pertanyents als balls de la Coordinadora.
 • La Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya té presència en les quatre províncies. Amb un total aproximat de 100 grups, té presència en diferents comarques de Catalunya si bé no a totes. Poder assegurar el taller no dependrà tant de la ubicació geogràfica sinó que hi hagi formadores o formadors disponibles a prop del lloc on es demani.
 • El nombre de sessions anirà determinat per l’objectiu de cada entitat sol·licitant. Es recomana fer un mínim de quatre sessions que permetran aprendre diferents propostes de ball.
 • Per últim, cal destacar que seria convenient diferenciar per edats perquè es pugui treure el màxim profit i gaudir totes plegades. Seria recomanable diferenciar, com a mínim, entre infants (menors de dotze anys) i joves i adults (majors de dotze anys).
 • Preu: gratuït

Sardanes

 • La Federació Sardanista de Catalunya ofereix tallers per aprendre a ballar aquest ball grupal tradicional català.
 • Comarques en les que s’ofereix: Barcelonès, Maresme, Vallesos, Bages, Anoia, Berguedà, Osona, Alt Penedès, Garraf, La Selva, Gironès, Baix Empordà, Alt Empordà, Pla de l’Estany, Garrotxa i Ripollès.
 • Nombre de sessions: 6 sessions d’1 hora i mitja aproximadament (amb possibilitat d’allargar a càrrec de l’entitat).
 • Preu: gratuït
 • Material necessari a aportar per part de l’ateneu: Equip de so

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.