Coneix l’equip humà de la FAC: Sílvia Espinach, tècnica de l’Àrea de Comunicació

Coneix l’equip humà de la FAC: Sílvia Espinach, tècnica de l’Àrea de Comunicació

Aquesta setmana, dins les presentacions de l’equip humà de la FAC, entrevistem la Sílvia Espinach, tècnica de l’Àrea de Comunicació.

Quan vas començar a treballar per la FAC? Quines són les teves tasques? 

En l’àrea de comunicació treballo des de mitjans de juny d’enguany, és a dir, que sóc la nova a l’oficina! Tot i això, vaig començar a treballar a la FAC a finals del 2019, com a dinamitzadora cultural, amb diversos projectes en ateneus del Maresme i el Barcelonès. Ara, les meves tasques són principalment ocupar-me dels canals de comunicació i difusió de la Federació.

Estàs vinculat a alguna entitat o moviment associacionista?

Des de ben petita he fet teatre d’aficionats, primer com a actriu i després com a dramaturga. A la meva adolescència vaig començar a vincular-me amb algunes entitats del meu poble, Premià de Mar, i vaig acabar sent monitora de l’Esplai Parroquial i voluntària de la Festa Major. Més endavant, vaig entrar a treballar al Centre Moral d’Arenys de Munt, i allà vaig involucrar-me personalment en les activitats que s’hi anaven fent. Va ser en aquest moment en què vaig conèixer què era un ateneu.

Què és la cultura per tu?

Després de quatre anys de carrera i dos de Màster reflexionant sobre el tema, crec que em quedo amb una idea de l’investigador Teixeira Coelho que deia que la cultura és “la làmina de l’arada que regira la terra i n’arrenca tot el que hi ha per preparar el terreny per a la nova plantació i la nova cultura. Només per mitjà de remoure el terreny anterior, una nova cultura, una nova plantació (encara que del mateix producte) pot tornar a succeir. En aquesta regirada, i això és important, les arrels anteriors són arrencades”. Una definició que em va costar d’entendre en un primer moment, però que cada vegada pren més sentit per a mi.

Què és el que més t’agrada de treballar pels ateneus?

Em motiva molt pensar que tinc una feina que faria sense cobrar. Tinc la convicció que amb el que fem a la FAC ajudem als ateneus a dur a terme les seves idees i a impulsar projectes nous, i amb això, contribuïm a ampliar les visions de les persones que s’hi relacionen i a col·laborar en crear un món millor.

Què és, per tu, un Ateneu?

Per mi un Ateneu és la realitat d’aquella frase que diu “pensa globalment, actua localment”, un lloc on trobar-se, fer i pensar activitats, evadir-se, cultivar amistats, crèixer i explorar. Un espai on crear una petita versió del món que desitgem.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.