Seminari “Espais de sociabilitats ateneístiques com a patrimoni material i immaterial”

Seminari “Espais de sociabilitats ateneístiques com a patrimoni material i immaterial”

L’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) proposa el Seminari “Espais de sociabilitats ateneístiques com a patrimoni material i immaterial“, el proper 27 d’octubre a la  Sala Rafael Masó. Edifici de la Pia Almoina (Pl. Catedral, 8 17004– Girona).

Coorganitzat amb el grup de recerca ISOCAC, adscrit al Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili (URV), vol abordar els usos del patrimoni cultural i processos de patrimonialització i la realitat ateneística.

 

Objectius:

Promoure la reflexió al voltant de la realitat ateneística a la Catalunya-Principat i la seva aportació al patrimoni cultural material i immaterial.

Visualitzar els valors dels ateneus com a espais de cohesió i integració social; d’acollida a la diversitat poblacional; de relacions humanes compartides i d’intercanvi d’experiències per a l’enriquiment personal.

Posar en valor l’activitat i memòria històrica dels ateneus com una autèntica escola de democràcia i participació intergeneracional, entre les persones que l’integren i el seu barri, municipi i país: no actuen aïllats a la realitat del seu entorn i obren les portes a xarxes de suport mutu. Es construeixen com a referents comunitaris alternatius a l’alineació urbana o rural. Han estat, i són, espais de formació per a totes les classes i generen pensament crític i avantguarda.

 

Coordinadors científics:

  • Prof. Dra. Montserrat Duch i Plana (Catedràtica d’Història Contemporània. Grup de Recerca Consolidat ISOCAC-Universitat Rovira i Virgili)
  • Prof. Dr. Joaquim Nadal i Farreras (Catedràtic d’Història Contemporània. Institut Català de recerca en Patrimoni Cultural-Universitat de Girona).

 

Inscripcions: AQUí

Activitat gratuïta. Inscripció obligatòria. Places limitades per ordre d’inscripció. Les persones assistents rebran un certificat d’assistència.

Programa