“Els Ateneus som essencials!”: darrers debats a les DTs de Barcelona i Ponent

“Els Ateneus som essencials!”: darrers debats a les DTs de Barcelona i Ponent

INSCRIU-TE AQUÍ A LES PROPERES TROBADES

El proper mes de gener reprendrem les trobades territorials sobre premsa local i la nova organització territorial de la FAC, que s’emmarquen dins el cicle de debats Els Ateneus som essencials!.

Les properes trobades s’esdevindran els següents dies:

14/1/2023 Delegació Territorial del Barcelonès | Ateneu de Cultura Popular (L’Hospitalet)
Barcelonès

Amb la participació de Francisco Javier Rodríguez, periodista del grup de diaris metropolitans Línia i responsable de les edicions de L’Hospitalet i Baix Llobregat, i Marta Casals, redactora i presentadora d’Informatius de Betevé.

 

21/01/2023 | Delegació Territorial de Ponent – Alt Pirineu | Orfeó Lleidatà (Lleida)
Alta Ribagorça, Alt Urgell, Cerdanya, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià, Urgell, Vall d’Aran

Amb la participació d’Anna Gómez, sotsdirectora del diari Segre.

Els debats constaran de dues parts: una primera en la qual aprofundirem en les reflexions sobre premsa de proximitat sorgides a la trobada Els ateneus som essencials! del passat 2 de juliol a l’Ateneu Unió de la Colònia Güell i una segona, més breu, en la que s’explicarà la nova organització territorial de la FAC.

L’objectiu del debat sobre la premsa de proximitat és conèixer més a fons el funcionament dels mitjans de comunicació local i comarcal, i cercar les sinergies necessàries per aconseguir més ressò dels projectes i activitats dels ateneus a la premsa.

L’enfocament dels debats és que siguin trobades útils i pràctiques per als ateneus. És a dir, no es pretén una reflexió teòrica, sinó trobar fórmules que permetin als ateneus esdevenir referents en matèria d’associacionisme cultural, arribant així a molta més gent.

Per això, les jornades en el territori no van adreçades exclusivament a les juntes directives dels ateneus, sinó que és important que participin també les persones encarregades de la comunicació del vostre ateneu, siguin professionals o voluntaris, per poder analitzar millor la realitat de les entitats a nivell comunicatiu, aportar la seva experiència i, entre tots, aprendre com optimitzar els recursos pel que fa a la relació amb la premsa.

D’altra banda, és important tenir present que, si bé estem seleccionant els periodistes convidats tenint en compte el territori específic de la zona on tindran lloc les trobades, cada jornada està oberta a qualsevol ateneu d’arreu del país, el que us pot facilitar assistir-hi si el dia previst a la vostra zona no podeu ser-hi.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.