El número 33 de la revista ‘ATENEUS’ ja és a la teva entitat!

El número 33 de la revista ‘ATENEUS’ ja és a la teva entitat!

Aquest mes de juny, la capçalera s’obre amb una entrevista a l’actriu i cantant Lloll Bertran, que explica que considera tot un privilegi treballar sempre a Catalunya i actuant en català. En el seu nou espectacle, Tot fent Pigmalió, es retroba amb un dels personatges més emblemàtics de la seva carrera i tornarà a actuar aquest mes de juny a l’Ateneu Igualadí, on tot va començar​.

En l’apartat Parlem-ne, Roger Castillo, coordinador de la revista esportiva Fosbury, ens parla sobre la importància de l’esport com a fet social i cultural, afirmant que “els ateneus han d’entendre que poden assumir una funció social essencial a través de l’esport”.

La revista, també inclou un reportatge sobre la cultura del vi i la seva relació històrica amb els ateneus, escrit per Cati Morell. Descobrirem com una plaga a les vinyes al segle XIX va ser en part l’origen de la creació d’entitats socioculturals impulsades per pagesos.

Marc Alcalà, guanyador del 2n Premi Tribuna Atenea, ens ofereix una perspectiva sociològica en l’article sobre l’aliança dels ateneus i l’Educació 360, destacant el paper dels ateneus com a agents educatius. A més, a l’apartat En clau política, entrevistem a Andreu Vázquez, director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Com sempre, la revista inclou seccions habituals com Terra d’Ateneus, que se centra en aquesta ocasió en les societats recreatives i culturals de Vila-seca; A mà alçada, on el dibuixant Dani Gómez retrata el Dia de la Casa del Casal Catòlic de Sant Andreu; i el Camins de cultura, on Glòria Prunés ens porta a descobrir l’Empordà.

La lectura perfecta per aquest estiu! Una mirada a l’actualitat, a través de les entitats catalanes!

Trobareu la revista ATENEUS:

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.