Celebrada la primera Taula de Lideratge per a presidències d’ateneus

Celebrada la primera Taula de Lideratge per a presidències d’ateneus

El passat 2 de juny, l’Ateneu Unió de la Colònia Güell, de Santa Coloma de Cervelló, va acollir amb èxit la Taula de Lideratge organitzada per la Federació d’Ateneus de Catalunya. La trobada va reunir una quarantena de presidents i presidentes d’ateneus de tot el territori, que van gaudir d’una formació intensiva i un espai d’intercanvi d’experiències per al desenvolupament del lideratge efectiu.

Dirigida per Javi Castillo, expert en Ciències de l’Activitat Física, Educació Emocional i Coaching amb PNL, la Taula de Lideratge va girar al voltant de temes clau com la confiança, el respecte i la seguretat en la comunicació entre membres de les juntes directives dels ateneus. Es van compartir estratègies per fomentar una connexió més honesta i fluida, tant en moments favorables com en situacions de conflicte.

A més, es va posar èmfasi en altres aspectes rellevants per al lideratge efectiu, com la relació, la resolució de conflictes i la responsabilitat compartida. Es va destacar la importància de la participació de tot l’equip en la presa de decisions, així com la valoració de la contribució de les diferents generacions a l’ateneu.

La jornada va incloure, també, la presentació del Triangle de mediació, un recurs pràctic per resoldre conflictes i arribar a punts d’acord en situacions específiques.

L’informe resum de la primera Taula de Lideratge es pot consultar en aquest enllaç.

La propera trobada serà el 14 de setembre de 2024 a Verdú (Urgell).

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.