El número 31 de la revista ‘ATENEUS’ ja és a la teva entitat!

El número 31 de la revista ‘ATENEUS’ ja és a la teva entitat!

Al llarg dels propers dies, rebreu a la vostra entitat el número 31 de revista ATENEUS, una edició especial pel 40è aniversari de la FAC!

L’entrevista a Oriol de Ramon (The Tyets) obre la capçalera d’aquest mes i explica com la seva experiència participant en les agrupacions de cultura popular de Mataró, la seva ciutat natal i vital, i especialment a La Sala Cabanyes del Centre Catòlic, l’han ajudat a entendre com treballar de manera col·lectiva mutant espectacles i esdeveniments, cosa que ha influït en la seva vida professional.

La celebració del 40è aniversari de la FAC a la revista continua amb dues participacions de luxe: una entrevista a Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya i bon coneixedor del món ateneista, i l’obra d’art La Petita Atenea, que Carme Solé Vendrell ha creat especialment per commemorar l’efemèride, a l’apartat A mà alçada.

També, compta amb un reportatge que recull testimonis i recorda les principals fites d’aquestes quatre dècades teixint la xarxa ateneista, posant especial èmfasi en el reconeixement de la incansable feina de les persones que han treballat per l’associacionisme cultural, dins i fora de la FAC.

Completa l’edició amb un article d’opinió Pere Baltà, un referent clau per la seva encomiable tasca a l’hora d’impulsar la creació de la Federació d’Ateneus, i per la seva defensa de l’associacionisme cultural i la cultura popular des de l’Administració i més enllà.

I com sempre, la revista inclou els apartats ADN ateneista, que en aquesta ocasió entrevista a l’actiu i presentadora Elisenda Pineda; els Camins de cultura, que descobreixen els ateneus del Baix Llobregat i l’Interessos comuns, que debat sobre la professionalització als ateneus, entre moltes altres seccions d’entrevistes i articles en profunditat.

La lectura perfecta per l’inici d’aquest 2024! Una mirada a l’actualitat, a través de les entitats catalanes!

Trobareu la revista ATENEUS:

Subscriu-te a la revista ATENEUS i defensa la llengua!

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.