Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels drets humans 2024

Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels drets humans 2024

Inscripcions a l’Encesa pels drets humans mitjançant aquest enllaç.

La Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) us convidem a participar a l’Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels drets humans, que se celebrarà dissabte 13 de gener de 2024.

L’objectiu de l’Encesa és doble: per una banda, sensibilitzar la població sobre la situació que viu el Mediterrani, on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any. I per l’altra, reivindicar i posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana.

En els darrers anys, la iniciativa ha crescut i s’ha expandit entre les illes de Menorca, Eivissa i Formentera o altres territoris com Catalunya, Aragó, el País Valencià o Andalusia i entre els països del nord d’Àfrica com el Marroc o Tunísia; de l’Orient Mitjà, com el Líban.

Així doncs, us convidem a sumar totes aquelles entitats i institucions que creieu que poden contribuir a l’acte en el vostre municipi!

Podeu formalitzar la inscripció a través d’aquest formulari, fins dijous 30 de novembre de 2023.

L’Encesa és fruit d’una iniciativa de l’any 2016 d’un grup de professores i professors de l’Institut d’Educació Secundària IES Marratxím, i està coordinada per la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, Amnistia Internacional, el Fons Mallorquí de Solidaritat i l’Institut Ramon Muntaner, en col·laboració amb el Fons Català de Cooperació, el Consell Comarcal del Maresme, la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, el Museu Marítim de Barcelona, i el Grup d’Estudis Històrics de la Mediterrània Occidental del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb l’IRMU a hectorisidro@irmu.org.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.