Celebrat l’acte d’homenatge a la trajectòria associativa de Ricard Julià

Celebrat l’acte d’homenatge a la trajectòria associativa de Ricard Julià

El passat diumenge 12 de novembre, es va celebrar al Teatre de Sarrià, l’homenatge pòstum del món associatiu a Ricard Julià Capdevila, tresorer de la FAC del 2015 al 2023.

A l’acte, hi van assistir representants de les diverses entitats de les quals havia format part activa, com el Centre de Sarrià, els Lluïsos de Gràcia, el Consell Nacional de Joventut, els Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya i la Taula d’Entitats de Sarrià, i evidentment, de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Rafel Gimènez, representant del Camins d’Ateneus i president de Lluïsos de Gràcia, va fer una intervenció recordant la participació d’en Ricard en el projecte, sent un dels impulsors del Camins d’Ateneus i fent de guia en algunes ocasions. Per la seva banda, Pep Morella, va recordar i agrair el fet de treballar plegats a la junta directiva de la FAC durant els darrers anys.

Nascut l’any 1953 (Barcelona), Ricard Julià va treballar gran part de la seva vida a la Generalitat de Catalunya, a la Direcció General de Joventut, on ocupà diferents càrrecs de responsabilitat en gestió econòmica, de recursos humans i d’equipaments. De forma paral·lela ha estat sempre vinculat al món associatiu, la seva passió, començant ja des de molt jove com a membre del Moviment Escolta i Guia, que per ell va ser una part central de tota la seva vida associativa, arribant a secretari general dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, promotor de la Taula de Joves de Catalunya i primer president del Consell Nacional de Catalunya.

Al moviment ateneista hi ha estat vinculat a través dels Lluïsos de Gràcia, del que sempre es va mantenir com a soci, i, més recentment, col·laborant al Centre Cultural de Sant Vicenç de Sarrià, implicant-se en la gestió de l’entitat com a tresorer i participant de les seves activitats culturals: coral, teatre, etc.

Llegeix aquí la crònica de l’acte del Diari El Jardí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.