Itinerari a peu per Arenys de Mar, la darrera ruta ‘Camins d’Ateneus’

Itinerari a peu per Arenys de Mar, la darrera ruta ‘Camins d’Ateneus’

Fotografies: Josep Lleixà i FAC

Consulta AQUÍ el llibret amb la ruta d’aquesta edició

El passat dissabte 28 d’octubre vam realitzar un nou Camins d’Ateneus, tot fent un itinerari a peu per la vila d’Arenys de Mar.

La jornada va començar a les 9 del matí a l’Edifici Calisay, on es va fer una breu presentació sobre el projecte Camins d’Ateneus i del recorregut de la jornada. També, els i les assistents van conèixer amb detall la funció social de Càritas Arenys de Mar, entitat a la qual s’han destinat els 160€ recaptats de les inscripcions.

A continuació, es va presentar el guia de la ruta, Joan Miquel Llodrà Nogueras, historiador de l’art i col·laborador del Museu d’Arenys de Mar.

Ja de la mà d’en Joan Miquel, es va encetar la ruta, aprofundint sobre la història de l’Edifici Calisay. Després, passejant pel centre històric d’Arenys de Mar, es va arribar al Museu Màres de la Punta, on la seva directora, Neus Ribas, va rebre els participants, que van conèixer el museu, i també van poder observar un grup de puntaires fent treballar els boixets.

Tot seguit, es van arribar fins a l’Església de Santa Maria on, un cop a dins, els Amics del Retaule van presentar la seva associació, i Joan Miquel Llodrà va explicar detalladament el retaule barroc de l’escultor Pau Costa.

A continuació, tot passant pel Mercat Municipal i per diverses cases senyorials, el grup va arribar a l’Ateneu Arenyenc, l’organitzador d’aquesta ruta. Amb el seu president, en Lluis Montmany, com a amfitrió.

Un cop visitat l’Ateneu, la colla va arribar al Port d’Arenys, la darrera parada de la ruta, on hi ha el Club de Pesca Mar Sport. De la mà del seu president, Joan Majó, el grup va conèixer l’entitat, que a banda de les activitats relacionades amb la pesca, també organitza actes socials. Allà, el Club de Pesca Mar Sport va fer una demostració sobre com preparar el peix aranya, per després convidar-nos a tastar-lo, junt amb altres especialitats marítimes.

Els 32 assistents van gaudir d’un a matí molt agradable, tot coneixent més sobre la història d’Arenys de Mar i sobre la seva vida associativa i cultural.

Moltes gràcies a tots els que heu fet possible aquesta sortida, especialment a Lluis Montmany i Joana Asensio, de l’Ateneu Arenyenc!

Us esperem ben aviat, en nous Camins d’Ateneus!

1 Comment

  • Publicat fa 04/11/2023

    Vicente Ribalda.

    Fue una mañana muy bonita y agradable.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.