Fem ‘Camins d’Ateneus’ cap a Subirats i el Pla del Penedès

Fem ‘Camins d’Ateneus’ cap a Subirats i el Pla del Penedès

Fotografies: Josep Lleixà i FAC.

Consulta AQUÍ el llibret amb la ruta d’aquesta edició.

El diumenge 1 d’octubre, vam realitzar un Camins d’Ateneus a l’Alt Penedès, acompanyats d’un temps propi de finals d’agos, per descobrir Subirats i el Pla del Penedès.

Vam iniciar la ruta a les 8:45h, al Camp de futbol de Can Cartró, a la qual hi va aparèixer molta gent del poble que s’havia assabentat de l’activitat el cap de setmana, entre elles nenes i nens de l’entitat del poble, i l’alcalde de Subirats, Jaume Domènech. I en total van participar 33 persones.

El recorregut va començar fent via cap a l’Església de Sant Josep i Cal Cartronet. Aquesta segona parada, està reconeguda com la primera casa construïda al poble, on un veí que ens acompanyava a la ruta, ens va explicar un parell d’anècdotes, herència dels seus pares i àvies. Vam continuar cap a l’Església Sant Joan Salerm, actualment privatitzada, però que vam poder accedir i observar.

Continuant amb la ruta, quan vam arribar a Ca l’Avi, l’expresident del Centre Cultural i Recreatiu Ca l’Avi, Josep Anton Ferrer, ens va rebre amb les portes obertes i ens va explicar la història i el context actual de l’entitat. També vam passar per la Capella de Sant Sebastià, utilitzada per un temps com l’escola del poble.

A la següent parada, ja a la meitat del recorregut, vam poder accedir a l’Església de Santa Magdalena del Pla del Penedès, on un veí del poble ens va explicar l’arquitectura i conservació de l’edifici. Seguidament, vam arribar al Centre Agrícola i Social, i el Josep Vallès i la resta de membres de la junta directiva de l’entitat ens van explicar la funció i l’origen de l’entitat.

Encara que l’entitat sense afany de lucre Ampert, no va poder assistir, es van recaptar 165,00 €, que se’ls entregarà en donatiu, perquè puguin continuar realitzant la seva tasca per a millorar la qualitat d’atenció donada als pacients oncològics durant les diferents fases de la malaltia a l’Alt Penedès.

La penúltima parada va ser el Monòlit homenatge als morts de la Guerra Civil, on vam poder observar els noms de totes aquelles persones del poble que van ser víctimes de la persecució i execució al franquisme.

El recorregut va finalitzar al Centre Cultural i Recreatiu Can Cartró, on ens esperaven tots per l’Acte de presentació dels elements informatius dels ateneus espoliats pel franquisme.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.