3a jornada de debat: ‘Els ateneus som essencials! Gestionem bé per un futur millor!’

3a jornada de debat: ‘Els ateneus som essencials! Gestionem bé per un futur millor!’

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Apunteu-vos ja a la nova jornada de debat Els ateneus som essencials!, que tindrà lloc el pròxim 1 de juliol, a les 11.30h, a l’Ateneu de Móra la Nova. En aquesta tercera edició, la temàtica girarà entorn de la gestió als ateneus, sota la dinamització de Torre Jussana, amb la intenció d’aprofundir en la idea que dona títol a la reflexió d’enguany: Gestionem bé per un futur millor!

Quines són les claus del bon funcionament d’un ateneu? Com poder millorar la gestió i l’engranatge d’aquest? Tenim clares les nostres obligacions com a responsables de l’entitat? I el paper de les persones associades i la base social, com el podem enfortir? Seguim obrint debats sobre temes específics que preocupen als ateneus i en les jornades d’enguany, reflexionarem sobre la gestió de les entitats per un futur millor.

En què consistirà el debat inaugural?

En aquesta jornada es proposarà a les persones assistents diverses exposicions i dinàmiques de treball que serviran per introduir el tema del debat d’enguany: Els ateneus som essencials! Gestionem bé per un futur millor!

 • De forma dinàmica, i amb l’exposició de casos pràctics, detectarem conjuntament la importància de millorar la gestió de l’ateneu.
 • Reflexionem junts com aquesta millora de la gestió pot afavorir que els ateneus assoleixin projectes més organitzats i eficients que promoguin la participació de les persones associades.
 • Tractarem quins són els reptes i les oportunitats que ens trobem en l’àmbit de gestió de l’ateneu en el seu dia a dia, tot mostrant eines i recursos a les persones responsables dels ateneus.
 • Utilitzant casos pràctics que proposaran les persones participants en el debat, elaborarem un mapa de la gestió dels ateneus que detalli els principals punts a tenir en compte en àmbits legals, d’estratègia econòmica i patrimonial, i posant en valor el treball amb les persones sòcies i la base social.

Un esdeveniment compartit amb la VI Jornada de l’Institut Ramon Muntaner

La jornada de debat d’enguany s’emmarca dins la VI Jornada de l’Institut Ramon Muntaner, que celebrarà els 20 anys de l’IRMU, entitat de la qual la FAC en forma part. El programa de la jornada de l’IRMU encara no s’ha publicat, però podem avançar que inclourà un munt d’activitats, conferències i taules rodones que es duran a terme entre divendres 30 de juny i dissabte 1 de juliol.

El programa d’Els ateneus som essencials! Gestionem bé per un futur millor! serà el següent:

 • 9.30h Recepció i esmorzar, al Casal Municipal.
 • 10.30h Parlaments, al Casal Municipal.
 • 10.45 h L’encaix de l’associacionisme en la societat actual, a càrrec de Rafael Haro Sancho, professor de Filosofia a l’Institut Ramon Berenguer d’Amposta, president del Cercle de Pensament Crític de les Terres de l’Ebre En-Kontr@ i vocal de l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià, presentat per M. Josep Margalef, presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià, al Casal Municipal.
 • 11.30h Debat Els ateneus som essencials! Gestionem bé per un futur millor!, a l’Ateneu de Móra la Nova.
 • 13.30h Presentació compartida Els ateneus som essencials! Gestionem bé per un futur millor! amb els assistents a la VI Jornada de l’Institut Ramon Muntaner, al Casal Municipal.
 • 14.30h Dinar, al Pavelló Firal de Móra la Nova. Preu: 16€ per persona (parcialment subvencionat).

Consulteu aquí el mapa de les ubicacions.

Preu i inscripcions

Les inscripcions són totalment gratuïtes i inclouen l’esmorzar, que tindrà lloc a les 9.30h al Casal Municipal de Móra la Nova.

Les inscripcions es poden fer clicant aquí.

L’Institut Ramon Muntaner oferirà un ajut per als desplaçaments per a cada entitat assistent:

 • S’ajudarà en un màxim de 75 € per a desplaçaments entre 100 i 150 km.
 • S’ajudarà en un màxim de 100€ per a desplaçaments entre 150 i 200 km.
 • S’ajudarà en un màxim de 150€ per a desplaçaments de més de 200 km.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.