Neix el Niu d’Imatges de la Joventut

Neix el Niu d’Imatges de la Joventut

Niu d’Imatges de la Joventut es tracta d’un banc d’imatges que la Direcció General de Joventut posa a disposició de tothom, de manera pública i gratuïta, i que pretén trencar amb l’homogeneïtat de la majoria d’imatges disponibles a Internet i representar la joventut d’una manera més realista i diversa.

Com representem en imatges la joventut diu molt de com interpretem el món juvenil, sobretot en una societat en què cada cop les imatges són més importants. Els bancs d’imatges sovint presenten una imatge estandaritzada de les persones joves, mentre que la realitat i les situacions viscudes per la població jove a Catalunya són plurals i diverses. Cal trencar relats i imaginaris visuals adultcentristes, classistes, sexistesi visibilitzar realitats que no acostumen a ser representades.

El Niu d’Imatges de la Joventut neix de la necessitat de pal·liar aquesta manca d’imatges inclusives sobre les persones joves i ha estat realitzat des de l’Agència Catalana de la Joventut amb la col·laboració de la Cooperativa La Pera Comunicació.

Ja hi ha disponibles més de 3.000 fotografies degudament etiquetades i classificades en 33 àlbums de diferents àmbits temàtics de la vida quotidiana dels i les joves. Les imatges són de lliure accés i descàrrega per a tothom -administracions, entitats, joves, empreses, etc. – al perfil de Flickr de Joventut.

El nou Niu d’Imatges de la Joventut va acompanyat d’una guia que recomana pautes per fer un bon ús de les imatges a l’hora de normalitzar i fer visible les diferents realitats juvenils, com és el fet de tenir en compte: l’edat, la diversitat sexual i de gènere, les relacions afectives i de convivència, la diversitat de cossos, la pluralitat ètnica, religiosa i cultural, les capacitats diverses, la classe social, la salut mental o l’àmbit territorial (urbà o rural).

Així mateix, la guia estableix que les imatges es poden fer servir gratuïtament però sempre vinculat a una finalitat no comercial.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.