Del primer ‘Encontres’ entre ateneus i centres d’estudis sorgeixen tres projectes conjunts

Del primer ‘Encontres’ entre ateneus i centres d’estudis sorgeixen tres projectes conjunts

Dijous 24 de novembre va tenir lloc la primera edició d’Encontres, una iniciativa de la Federació d’Ateneus de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner, amb un doble objectiu sumar per multiplicar i teixir comunitat cultural.

El que es pretén és que els Encontres siguin un punt de trobada entre centres d’estudis i ateneus d’una mateixa zona geogràfica amb la finalitat de reconèixer els projectes, característiques i activitats de cada entitat i posar en valor els punts de connexió per establir sinergies, ja que les entitats d’ambdós col·lectius comparteixen valors, necessitats i interessos. A més a més, serveixen per exposar el paper de les tres entitats convocants – la FAC, la CCEPC i l’IRMU – i les oportunitats de col·laboració que els oferim.

El primer encontre es va celebrar al Baix Llobregat, acollits pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i com a segon amfitrió l’Ateneu Santfeliuenc.

El resultat va ser molt positiu. Es van evidenciar iniciatives de col·laboració ja existents, però sobretot, es van identificar les següents oportunitats de col·laboració: explorar una proposta conjunta de projecte entorn del centenari de l’Obra del Cançoner Popular, la invitació als ateneus a participar de la Trobada d’Entitats del Baix Llobregat que se celebrarà al març, i ser la base per un grup de treball de les dues federacions per fer aportacions a la nova llei que s’està treballant des del Departament de Cultura sobre Drets Culturals.

La FAC, la CCEPC i l’IRMU ens comprometem a acompanyar les diferents propostes amb el convenciment que entrecreuar les dues xarxes pot ser molt positiu per al conjunt de la proposta cultural d’una comarca, i en definitiva, per a les persones que hi viuen, receptors i partícips de la cultura en l’exercici dels seus drets culturals.

Ben aviat, s’anunciarà la propera parada d’aquesta iniciativa.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.