Continua el debat sobre la nova Ley de Memoria Democrática

Continua el debat sobre la nova Ley de Memoria Democrática

Amb la previsió d’aprovar la nova Ley de Memoria Democrática el proper 14 de juliol al Congrés dels Diputats, alguns partits polítics s’estan posicionant envers el seu suport.

La proposta de llei, que en cas de ser aprovada substituirà l’actual Ley de Memoria Histórica, contempla els ateneus i associacions locals com a víctimes de guerra, així com el retorn dels béns requisats per la dictadura als seus propietaris, cosa que des de la Federació d’Ateneus de Catalunya hem reclamat a través del nostre projecte Pel retorn i la memòria: Espoli franquista als ateneus.

Per aquest motiu, us recordem que si el vostre ateneu s’ha trobat afectat per l’espoli, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al correu tecnic7@ateneus.cat o al telèfon 932868130, d’aquesta manera podrem seguir fent força pel reconeixement, la recerca i la recuperació dels béns espoliats als ateneus.

La nova llei declara il·legal la dictadura franquista i nul·les les resolucions dictades pels tribunals de Franco. També, proposa que les víctimes del franquisme siguin aquelles esdevingudes fins al 1983, any en que es dóna per acabada la Transició. Per altra banda, el projecte no garanteix que es jutgi als responsables dels crims franquistes.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.