La Societat Cultural i Esportiva La Lira rep la Creu de Sant Jordi 2022

La Societat Cultural i Esportiva La Lira rep la Creu de Sant Jordi 2022

El Govern, a proposta de la consellera de Cultura, ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2022 a 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. L’acte de lliurament se celebrarà el dia 11 de juliol, a les 19 hores, al Teatre Monumental de Mataró.

Des de la Federació d’Ateneus, volem felicitar especialment a les cinc associacions representatives de cultura popular distingides, i concretament a la Societat Cultural i Esportiva La Lira, ateneu federat. Tanmateix, sabem que altres entitats han sol·licitat enguany aquest reconeixement i no l’han obtingut, per això desitgem la seva distinció en futures edicions.

Amb aquest premi la Generalitat de Catalunya ha volgut destacar “la valuosa contribució [de la Lira], des de 1870, al dinamisme cívic, cultural i esportiu de Sant Andreu de Palomar. Des dels seus inicis, ha estat dedicada al foment de les arts i de l’esport”.

Des de la Lira, el seu president, Enric Capdevila ha manifestat “molta il·lusió i satisfacció per aquest guardó que reconeix una trajectòria que ja suma 152 anys” i ha volgut felicitar “els membres de la Junta actual i de les anteriors, tothom qui ha treballat per fer possible aquesta Creu de Sant Jordi i a tots i totes que fan possible que la Lira hagi esdevingut un símbol de l’associacionisme i un lloc de trobada i de dinamització al poble de Sant Andreu de Palomar”.

La Lira va celebrar el seu 150è aniversari l’any 2021. Actualment, la seva seu acull diverses seccions vinculades a diferents disciplines, com ara el Club Escacs La Lira, el Club Tennis Taula Sant Andreu i el Club de Ball Esportiu Balles? També entitats del món de la cultura popular i tradicional com el Grup Sardanista Maig o l’Orfeó La Lira. Les arts escèniques també hi tenen un pes destacat i es pot gaudir de la programació regular dels grups residents La Lira Teatre i el Somni Teatre Solidari.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

Consulta aquí totes les distincions d’enguany.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.