El Departament de Drets Socials convoca el Premi Voluntariat 2022

El Departament de Drets Socials convoca el Premi Voluntariat 2022

El XXIX Premi Voluntariat, dirigit a les entitats de voluntariat censades al Cens d’entitats del voluntariat de Catalunya ja ha estat convocat pel Departament de Drets Socials.

El període de presentació de les sol·licituds comença el 2 de juny a les 9.00 hores i acaba a les 15.00 hores del dia 1 de juliol. Els projectes, programes o iniciatives a premiar s’han d’haver implementat, totalment o parcialment, durant els tres anys naturals anteriors al 2022.

Els guanyadors/es del Premi es faran públics en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que té lloc a finals d’any. S’informarà convenientment a les entitats premiades del dia, el lloc, l’hora i el format de commemoració del Dia Internacional del Voluntariat.

Temàtica i dotació

Enguany, el Premi Voluntariat 2022 premia els projectes que han potenciat el voluntariat amb persones amb discapacitat per integrar-les a les entitats i fer-les partícips de les diferents iniciatives. Els criteris de valoració s’han elaborat per fer-los adients a les característiques del Premi Voluntariat i per avaluar els projectes presentats. Podeu consultar la guia del Premi Voluntariat per a la redacció del projecte o programa i per consultar els tipus de signatura electrònica per fer la tramitació.

El Premi té una dotació anual de 20.000 euros que es distribueix d’aquesta manera:

  • 1r premi: 10.000 euros
  • 2n premi: 6.000 euros
  • 3r premi: 4.000 euros

Podeu consultar les bases aquí. Per a més informació, us podeu adreçar al formulari de contacte de voluntariat.gencat.cat

29a edició del Premi

El Premi Voluntariat neix l’any 1993 i es convoca anualment des del Departament de Drets Socials, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària. El guardó és una mesura de reconeixement del voluntariat recollida en el Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat.

El Premi té la finalitat de fer visible un reconeixement social i institucional de l’acció voluntària a Catalunya amb la voluntat de premiar projectes, programes o iniciatives excel·lents en relació amb alguna temàtica concreta relacionada amb el voluntariat. A més a més del reconeixement, el premi esdevé un referent per a la resta d’entitats perquè puguin ser impulsors, promotors o inspiradors de futures iniciatives o projectes.

Consulta aquí més informació sobre el voluntariat als ateneus.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.