Celebrem el Dia de l’Associacionisme Cultural!

Celebrem el Dia de l’Associacionisme Cultural!

El proper dissabte 4 de juny, a Catalunya se celebra el Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català.

Des de la Federació d’Ateneus un encoratgem a celebrar-lo de diverses maneres:

  • Gaudint de l’activitat virtual que proposarem des de la FAC i estrenarem al canal de Youtube de la FAC el proper divendres 3 de juny.
  • Oferint jornades de portes obertes als ateneus, o bé organitzant activitats socioculturals a l’entitat, com poden ser mostres, tornejos, tallers, exposicions o el que se us acudeixi! Des de l’any passat es poden presentar tant activitats presencials, com activitats en format virtual i s’han de realitzar entre els dies 2 i 12 de juny. Podeu inscriure les vostres activitats en aquest formulari i compartir-les a xarxes socials amb l’etiqueta #DASC2022.
  • Assistint a l’acte institucional on participen representants d’entitats del món de l’associacionisme cultural i durant el qual el Departament de Cultura reconeix i dóna valor a tota la feina que es fa des de les associacions, que enguany se celebra el 3 de juny, a les 19:00 hores, al Teatre Casal – Societat La Principal de Vilafranca del Penedès.

La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.