Convocatòria Oberta: Residències Artístiques de la FAC 2022

Convocatòria Oberta: Residències Artístiques de la FAC 2022

Per tal de posicionar-se clarament a favor de la creació, oferir cultura de qualitat als socis i veïns dels ateneus i donar suport als creadors locals, la Federació engega una convocatòria permanent de residències artístiques adreçada, exclusivament, als artistes professionals.

La convocatòria de residències artístiques 2022 va dirigida a professionals de les arts escèniques que estiguin iniciant el seu procés de creació i busquin un espai per treballar el seu projecte. Les propostes es poden presentar durant tot l’any i implicarà que la companyia i l’ateneu es posin d’acord, amb la supervisió i l’assessorament de l’equip tècnic de la FAC.

La companyia disposarà d’un temps determinat per assajar a les instal·lacions de l’entitat i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena dels muntatges, que es durà a terme a l’espai del mateix ateneu. La participació en les residències no suposarà cap mena de cost per les companyies.

Cal deixar clar que hi ha molts ateneus que ja obren les seves pròpies convocatòries de residències artístiques, com és el cas de Lluïsos Teatre o el Círcol de Badalona. Creiem fermament en què la cultura és un bé essencial i s’ha de promocionar, impulsar i protegir. Per això, des de la FAC engeguem aquest projecte que sens dubte ajudarà a dinamitzar els equipaments culturals dels ateneus i, alhora, aportarà el context que necessiten les companyies artístiques per assajar i estrenar els seus espectacles.

Per tal de donar l’oportunitat que necessiten a companyies que potser no han pogut dur a terme el seu espectacle per manca de recursos, els sol·licitants hauran de presentar un projecte artístic que no hagi estat estrenat. Es poden presentar projectes de les diferents disciplines: teatre, música i dansa.

Per a més informació enviar un correu electrònic a xtac@ateneus.cat.

Cliqueu aquí per descarregar les bases de la convocatòria

Els projectes poden presentar-se omplint el formulari que trobareu clicant aquí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.