Premis Ateneus, coneix les categories: “Treball en xarxa”

Premis Ateneus, coneix les categories: “Treball en xarxa”

Aquesta setmana, a la secció Premis Ateneus, coneix les categories, us presentem la categoria “Treball en xarxa“. Un premi al qual poden optar-hi totes aquelles iniciatives organitzades conjuntament per entitats federades amb d’altres entitats de tota Catalunya que potenciïn la incidència de l’associacionisme a la societat. Les candidatures han de ser presentades per les entitats federades que formen part del projecte.

En representació de les entitats, hem parlat amb:

  • En Ricard Abellan, de l’Orfeó Badaloní, ateneu guanyador l’any 2020 pel projecte Obrim portes, que consisteix en la col·laboració amb les principals entitats de Salut Mental de Badalona i el Barcelonès Nord per treballar en la prevenció, tractament e integració dels infants i joves que pateixen trastorns mentals mitjançant activitats culturals que ajudin a la sensibilització i la seva integració a la societat.
  • La Maria Serret, de l’entitat Donaviva, col·laboradora del Centre d’Arenys de Munt, guanyador del primer premi l’any 2019 pel projecte Trenquem l’heteropatriarcat a Arenys de Munt. Van presentar la proposta d’activitats que fa anys que desenvolupen plegades i que en els darrers anys s’ha traduit en activitats com conferències mensuals i teatre-fòrums bianuals en motiu de dies assenyalats com el Dia Internacional de les Dones, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere o el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional.
  • En Miquel Àngel Aguilar (Xester), dels Lluïsos d’Horta, guardonat amb el 1r premi 2018 per pHorta Solidària, una iniciativa solidària dels tres ateneus d’Horta: l’Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i Lluïsos d’Horta, que ja ha celebrat set edicions. Cada any ofereixen un espectacle fet des del voluntariat on fan ressò d’una entitat social del districte, a la qual destinen tota la recaptació.

Per a la Maria, el fet de guanyar el “Premi Ateneus: Treball en xarxa” ha aportat un reconeixement a la tasca que feia anys que es feia conjuntament amb El Centre: “La relació entre les dues entitats sempre ha sigut molt bona, no ho fas pel premi, però ho agraeixes“. A més, explica quin és el resultat dels teatre-fòrums que organitzen amb el projecte: “L’obra de teatre Davantal explicava la història de dues dones lesbianes. El dia de l’estrena, durant el fòrum, va assistir un home que feia anys havia hagut de marxar del poble pel que deia la gent, i una persona del públic li va demanar públicament disculpes. Encara avui m’emociono recordant-ho“.

Per la seva banda, l’Orfeó Badaloní va ser el primer ateneu guardonat que, a més de rebre una dotació econòmica va comptar amb l’experiència d’una dinamització. Ell comenta que els Premis Ateneus sempre són presents a la seva planificació anual: “Sempre hem intentat presentar-nos al màxim de categories dels Premis Ateneus (ja tenim quatre premis) per tal de saber si els projectes que portem a terme son ben valorats fora de la nostra percepció, que és molt subjectiva“.

En Xester comenta que “el procés de presentació de la candidatura és molt senzill, només has de tenir clar el projecte i omplir el formulari d’inscripció“, i coincideix amb en Ricard en el fet que pesentar-se al projecte “no representa pas un esforç significatiu. La nostra entitat fa molts anys que ens presentem als Premis Ateneus amb tots aquells projectes que quadren amb els objectius de les diferents modalitats, i podem dir que hem guanyat diverses vegades. Si el projecte és engrescador i realment es compleixen els objectius que estableix el premi realment paga la pena“.

 

Més informació sobre l’edició d’enguany a: https://ateneus.cat/premisateneus/

Llegeix aquí l’article Premis Ateneus, coneix les categories: “Comunicació associativa”.

Llegeix aquí l’article Premis Ateneus, coneix les categories: “Creativitat artística”.

Llegeix aquí l’article Premis Ateneus, coneix les categories: “Jove, proposa!”.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.