La FAC celebra la primera Assemblea General telemàtica de la història aprovant el nou Pla Estratègic

La FAC celebra la primera Assemblea General telemàtica de la història aprovant el nou Pla Estratègic

La Federació d’Ateneus de Catalunya va celebrar el passat dissabte al migdia la primera Assemblea General Ordinària (AGO) de la història, connectant 46 entitats a la vegada (el 24% de les entitats federades), i 60 persones. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va donar la benvinguda a la trobada virtual.

L’Assemblea va aprovar el Pla Estratègic de la Federació 2020-2026, un document que actualitza l’anterior, i que recull entre altres les conclusions del darrer Congrés de la FAC, que es va celebrar l’any passat. Entre els eixos més destacats del text hi ha la potenciació del model ateneístic i de pertinença al col·lectiu, com també millorar l’organització interna, els serveis, i la capacitat d’interlocució tant amb les administracions com entre entitats.

Entre les altres qüestions destacades aprovades hi ha una declaració que reclama un compromís econòmic ferm de les administracions vers la cultura i, en concret, l’associacionisme, en uns moments de gran dificultat en els quals s’han hagut de tornar a tancar els teatres. Per altra banda, un comunicat amb relació als incidents policials que s’han produït durant els darrers dies i en el qual es demana als cossos policials que evitin les mesures desproporcionades a l’hora de dissoldre manifestacions.

l’AGO va recollir molt bons comentaris de part dels assistents, que es van connectar a través de la plataforma que va estrenar la FAC durant el primer confinament. Amb l’estructura ja prevista, el desenvolupament de l’assemblea i les votacions vinculades es van poder fer segons el previst i sense cap incidència.

Pla Estratègic 2020-2026
Memòria 2019

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.