L’ateneisme demana el suport econòmic de les administracions per afrontar el nou rebrot, en una declaració aprovada en l’Assemblea General

L’ateneisme demana el suport econòmic de les administracions per afrontar el nou rebrot, en una declaració aprovada en l’Assemblea General

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha aprovat en l’Assemblea General Ordinària celebrada per primer cop de manera telemàtica aquest matí, una declaració que insta a les administracions públiques a donar suport econòmic a les entitats que sustenten el teixit cultural del país.

El text de la declaració, que ha estat aprovat per la pràctica totalitat de l’assemblea, es mostra comprensiu amb la situació actual i les mesures decretades per la Generalitat de Catalunya, que pretenen reduir la mobilitat al carrer i, per tant, disminuir el risc de contraure el virus entre persones. Tanmateix, també recorda que els teatres no han deixat de ser, en cap cas, espais segurs.

Per tot això, les entitats que han aprovat la declaració han acordat demanar a les administracions públiques “d’ajudar econòmicament al teixit associatiu cultural per garantir la continuïtat de la tasca que desenvolupen arreu del territori. Que aquesta ajuda sigui el més eficient possible per no malmetre, encara més, la perjudicada economia de les entitats”.

Entre les mesures que proposa el text, es fa incís en la possibilitat d’ajornar, reduir o bonificar els impostos que graven sobre les entitats culturals. La declaració aprovada també demana que se les tingui en compte a l’hora de prendre les decisions, per poder planificar amb temps les respostes que pertoquin a l’impacte de les mesures que decreti el Govern.

Descarrega’t la Declaració que s’ha aprovat a l’AGO d’aquest matí

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.