Ada Parellada, portada del número 37 de la revista ATENEUS!

Ada Parellada, portada del número 37 de la revista ATENEUS!

La coneguda restauradora i divulgadora culinària Ada Parellada protagonitza el nou número de la revista Ateneus. Amb una mirada ferma cap a la sostenibilitat alimentària, Parellada defensa que aquesta no és ni una moda, ni una opció ideològica, sinó una condició de supervivència. Filla de fonda i hereva d’una llarga tradició culinària, reivindica la cuina quotidiana, arrelada i sensata: la cassola, els ingredients propers i la taula compartida com a espais de comunitat.


Fotografia: Lluís Bou

En aquesta entrevista, Parellada explica les quatre potes que sostenen la cuina sostenible: proximitat, patrimoni culinari, l’acte de cuinar i el valor de menjar plegats; i insisteix en el poder de transformació que té el nostre cistell de la compra. També reflexiona sobre el retorn cap a la cuina local i sobre com la «disneylització» de l’alimentació ha fet perdre referents, valors i tolerància culinària.

Entre l’any passat i aquest, ha ofert nou conferències en ateneus d’arreu del país, on ha compartit, amb el seu estil directe i proper, la seva visió: «No és que optem per una alimentació sostenible: és que o som sostenibles o no serem». I afegeix que els ateneus són més necessaris que mai, com a espais que combaten l’aïllament i fomenten la trobada intergeneracional.

Trobareu la revista ATENEUS:

Deixa el teu comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.