Marta Rallo, guanyadora del 3r Premi Tribuna Atenea

Marta Rallo, guanyadora del 3r Premi Tribuna Atenea

L’antropòloga Marta Rallo Arnau ha estat la guanyadora de la 3ª edició del Premi Tribuna Atenea convocat per la Federació d’Ateneus de Catalunya per la seva proposta de treball d’investigació sobre l’associacionisme cultural ateneista en els micropobles.

El treball de Marta Rallo s’ha basat en la seva experiència vital, ja que és veïna de tota la vida d’un micropoble — Coscó, amb 25 habitants, que pertany a Oliola — i en la seva formació professional. Com a antropòloga ha pogut fer una anàlisi qualitativa de la qüestió sobre el terreny. Basant-se en treballs anteriors sobre ruralitat — en el seu cas sobre gènere —, associacionisme i transport, entre altres qüestions referents a la zona de la Plana de Lleida, que li han donat una visió social, des de una perspectiva solidària, Rallo ha pogut elaborar un retrat intern del funcionament de l’administració pública des de dins dels municipis petits.

El Premi Tribuna Atenea, dotat amb 6.000€, té com a finalitat promoure i distingir la realització d’obres de recerca de persones que destaquen per la seva vàlua científica o acadèmica, i que tracten temàtiques que incideixen en l’àmbit de l’ateneísme. En aquesta edició del 2024, s’ha volgut distingir un treball inèdit d’investigació i d’assaig sobre la realitat i importància de l’associacionisme cultural ateneista en els micropobles, que reculli i exposi amb rigor l’estat de la qüestió i els reptes de futur ateneista.

Els guanyadors d’edicions anteriors

La doctora en sociologia Marta Rovira Martínez va ser la guanyadora de la primera edició del Premi Tribuna Atenea per la seva proposta de treball El compromís dels ateneus amb el foment de la llengua, que es pot llegir en aquest enllaç.

El guanyador de l’edició de l’any 2023, l’antropòleg i sociòleg Marc Alcalà Rams, presentarà el seu treball Ateneísme i Educació 360: oportunitats i reptes locals d’una nova aliança global, el divendres 20 de setembre a la Fundació Bofill.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.