Francesc Mauri, el nou conferenciant del projecte ‘Ho parlem a l’ateneu!’

Francesc Mauri, el nou conferenciant del projecte ‘Ho parlem a l’ateneu!’

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha encetat un nou projecte per revifar l’esperit històric dels ateneus com a focus de debat, tertúlia i coneixement. Sota el títol Ho parlem a l’ateneu!, el Catàleg d’Activitats de la FAC s’omplirà de persones expertes i cares conegudes que s’oferiran per parlar de temes d’actualitat, com el canvi climàtic, la globalització o els avenços tecnològics, fins a qüestions històriques, culturals o científiques, a les entitats federades. Les conferències tindran una durada màxima de 60 minuts i culminaran amb una conversa oberta amb el públic assistent.

Ho parlem a l’ateneu! vol anar més enllà de la tradicional transmissió passiva de coneixement. El seu objectiu principal és fomentar la participació activa dels socis i sòcies dels ateneus, convertint-los en protagonistes del debat i la construcció col·lectiva del coneixement, a través d’una àmplia gamma de conferències i tertúlies.

‘L’emergència climàtica, que hi podem fer?’, amb Francesc Mauri

La proposta de Francesc Mauri, meteoròleg de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, obre el debat sobre L’emergència climàtica, que hi podem fer?, realitzant una anàlisi sobre el clima, tenint en compte d’on venim, on som i cap a on anem. Durant la xerrada es mostrarà la importància del clima per a la població i com anirà canviant i condicionant els pròxims anys i dècades.

“L’Emergència Climàtica està en boca de tothom però, poques persones tenen clar l’abast del problema. En la xerrada repassarem d’on venim, on som i cap a on anem pel que fa al clima. Però també que ens està passant en població, energia i canvis importants a l’agricultura i les platges o fronts marítims. El repte climàtic ens condiciona i condicionarà molt més els propers anys i dècades.”

SOL·LICITA LA CONFERÈNCIA DEL FRANCESC MAURI A TRAVÉS D’AQUEST ENLLAÇ.

Totes les propostes del projecte ‘Ho parlem a l’ateneu’

Ho parlem a l’ateneu! compta, també, amb la proposta següent:

  • Per què Catalunya no és una potència mundial?, a càrrec del periodista, productor de televisió i director de la revista El món d’ahir, Toni Soler.

“Si deixem de banda el turisme, la cuina i l’hoquei sobre patins, Catalunya no és una potència mundial. Això, no cal dir-ho, és una gran injustícia, però per sort tenim excuses per triar i remenar. La ubicació, el “branding”, els veïns, la desunió, la nostra conflictiva relació amb el poder polític… En aquesta xerrada, amb més humor que rigor, Toni Soler explica quins són els entrebancs que hem hagut de sofrir al llarg de la nostra llarga Història, i com, malgrat tot, continuem existint i fent-nos notar… tot i no ser una gran potència.”

Sol·licita la conferència de Toni Soler a través d’aquest enllaç.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.