L’Associació de Micropobles de Catalunya convoca la tercera edició dels Jocs Florals dels Micropobles

L’Associació de Micropobles de Catalunya convoca la tercera edició dels Jocs Florals dels Micropobles

L’Associació de Micropobles de Catalunya convoca la tercera edició dels Jocs Florals dels Micropobles, un concurs literari adreçat a infants, joves i adults destinat a posar en valor el món rural. La temàtica genèrica de les obres, que poden estar redactades en prosa o en vers, però sempre en català, és el món rural.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

Teniu fins al 26 de novembre

Les obres han d’estar centrades en la temàtica del món rural, han de ser originals i inèdites, i en elles es pot fer esment del nom d’algun micropoble on es desenvolupi l’acció. L’objectiu de la convocatòria és reflectir la realitat dels municipis rurals que hi ha arreu del país per mitjà d’escrits que recullin i reflexionin sobre aquesta realitat a partir de les experiències (reals o imaginàries) de cada participant.

S’estableixen tres categories, totes amb l’opció de prosa o poesia: Categoria Infantil (fins a 12 anys), la Categoria Juvenil (de 13 a 17 anys) i la Categoria Adulta (a partir dels 18 anys). Els participants que enguany celebren els 12 o els 18 anys entraran a concursar a les Categories Infantil i Juvenil respecivament. Un participant pot presentar-se a les dues modalitats, prosa i poesia, en la categoria que li correspongui. Hi ha dos premis per a cadascuna de les 3 categories: El Primer Premi és una estada en un micropoble de Catalunya per conèixer-lo, i on la persona guanyadora podrà portar a terme activitats locals, també rebrà com a obsequi un lot de llibres relacionats amb el món rural català que l’ajudaran a conèixer i a apropar-se a aquesta realitat del país; La persona guanyadora del Segon Premi, per altra part, rebrà l’obsequi de l’esmentat lot de llibres relacionats amb el món rural català.

 

  • Per a presentar originals, caldrà adreçar-los a jocsflorals@micropobles.cat. La persona participant adjuntarà la seva obra en PDF i les dades personals. El títol de l’arxiu ha de ser obligatòriament el títol de l’obra. Al final de l’obra ha de constar-hi el pseudònim escollit per a participar en el certamen. Les obres seran escrites amb el tipus de lletra arial i a cos 12.
  • La decisió del jurat es publicarà als comptes de les xarxes socials (Telegram, Twiter i Instagram) de l’Associació de Micropobles de Catalunya . El lliurament dels premis a les persones guanyadores tindrà lloc el dissabte 16 de desembre de 2023.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.