El Festival Interfado de l’Orfeó Lleidatà s’inaugura a l’Ateneu Santfeliuenc

El Festival Interfado de l’Orfeó Lleidatà s’inaugura a l’Ateneu Santfeliuenc

El Festival Internacional de Fado de Catalunya (InterFado), que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà, arriba a la seva 12a edició amb un increment de la programació i ampliant l’abast territorial amb activitats a la ciutat de Lleida, La Seu d’Urgell, Sant Feliu de Llobregat, i per primera vegada, a Cambrils, sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia.

L’Ateneu Santfeliuenc acollirà la inauguració del Festival el divendres 20 d’octubre, amb l’actuació de Sandra Camilo, en un acte al qual assistirà la Hble. Sra. Ana Coelho, Cònsol General de la República Portuguesa a Barcelona. Sandra Camilo presenta Originais tradições, una proposta composta per Fados tradicionals amb lletra original de Rui Rocha interpretada pel fadista, i fados del repertori de diversos artistes interpretats per Sandra Camilo i també per Rui Rocha.

La programació continuarà fins al 4 de novembre amb un concert a la Seu Vella de Lleida, dins de la programació de Nits de lluna plena al claustre de la Seu Vella, dos concerts a l’Espai Orfeó de Lleida, una actuació a la Sala Immaculada de La Seu d’Urgell i amb un concert al Teca Teatre de Cambrils (Tarragona).

L’InterFado neix amb la voluntat d’apropar aquest estil i la cultura portuguesa a la nostra terra, per això intenta fer un abordatge obert i actual de la temàtica del fado i oferir una plataforma a músics i cantants, tant portuguesos com no portuguesos, que en el seu treball al voltant del fado han decidit innovar, experimentar, buscar noves aproximacions a l’estil. La 12a edició del festival compta amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, la Federació d’Ateneus de Catalunya i Supermercats Plusfresc.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.