La Lliga de Capellades i el Cercle Català de Madrid obtenen reconeixements per la seva tasca

La Lliga de Capellades i el Cercle Català de Madrid obtenen reconeixements per la seva tasca

La darreria de setembre d’enguany ha portat dos reconeixements a entitats federades: el Cercle Català de Madrid, que ha guanyat el Premi al Casal Català de l’Any, i La Lliga de Capellades, distingida amb el Premi al Compromís Cultural d’Òminum Anoia.

El Cercle Català de Madrid guanya la primera edició del Premi al Casal Català de l’Any

El Cercle Català de Madrid ha estat guanyador del Premi al Casal Català de l’Any 2023, una distinció singular i única que promou Exterior.cat, el diari que explica què fa Catalunya al món i que reconeix la tasca de les comunitats catalanes a l’estranger. La distinció ha estat pel fet de ser “una de les entitats més actives de tota la xarxa de casals catalans d’arreu del món. En marxa des de 1952, el Cercle escenifica un gran simbolisme per la seva promoció de la llengua i la cultura catalanes al cor de la capital espanyola“.

Segons Exterior.cat: “L’entitat no només s’ha convertit en el punt de trobada de la comunitat catalana a Madrid sinó que actualment és un pol d’atracció per a molts ciutadans residents a la Comunidad i que participen activament en les seves activitats. Ho exemplifiquen amb escreix el Grup de Teatre Santiago Rusiñol i la colla castellera ‘Los Gatos’, integrats majoritàriament per persones no catalanes residents a la comunitat de Madrid“.

El Premi al Casal Català de l’Any neix per posar en valor la tasca que fan els diferents casals i associacions arreu del món com a punt de trobada de les diferents comunitats. A més, fomenten el vincle des de l’exterior amb Catalunya a través de la llengua, la cultura i altres àmbits, i promouen el coneixement del país.

La distinció té una periodicitat anual, no té cap recompensa econòmica i s’entregarà cada any a un casal diferent.

 

Òmnium Cultural atorga el Premi al Compromís Cultural 2023 a la Lliga de Capellades

Òmnium Anoia va atorgar el passat 22 de setembre els XIX Premis al Compromís Cultural de 2023, un reconeixement a aquelles persones i col·lectius que s’hagin significat en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. Enguany el jurat ha decidit que el premi al col·lectiu sigui per a l’entitat La Lliga de Capellades i el reconeixement individual sigui per la professora Antònia Enrich.

El Premi col·lectiu d’enguany és per La Lliga de Capellades, entitat federada sense ànim de lucre, que fa 122 anys que vetlla per mantenir viu el teixit cultural del poble. Avui dia, la Lliga ofereix més d’un centenar d’activitats cada any per a tots els públics a les seves instal·lacions del centre de Capellades: Saló Rosa, Teatre, Cafeteria i Pati de La Lliga, que esdevenen un punt de trobada on compartir cultura, activitats de lleure i educació. Actualment compta amb més de 1.400 socis.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.