Convoquem la XI Beca de recerca històrica ‘Terra d’Ateneus’

Convoquem la XI Beca de recerca històrica ‘Terra d’Ateneus’

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

La Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) convoquem la XI Beca de recerca històrica Terra d’Ateneus, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i d’Arç Cooperativa.

En què consisteix?

S’atorgarà una beca a un projecte de recerca inèdit, centrat en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret des del punt de vista històric.

La convocatòria, que està dirigida investigadors, preferentment, vinculats a centres d’estudis locals i comarcals o a grups de recerca universitaris, està dotada amb 4.000€ i la posterior edició de l’estudi a través de la col·lecció Terra d’Ateneus de l’Editorial Afers.

La proposta es pot concretar en l’estudi general d’un ateneu en el seu context històric i social i la seva incidència en el moviment sociocultural del seu entorn. També, es podrà definir en temàtiques concretes d’activitats que històricament s’han desenvolupat en el si d’un ateneu, com per exemple, l’organització de certàmens i manifestacions literàries, la vinculació amb l’àmbit educatiu, la connexió amb l’associacionisme de la comarca o territori de l’entorn, o es podrà dedicar a l’estudi de fons fotogràfics significatius que documentin amb rigor i ordenadament la història i les activitats d’un ateneu.

Requisits:

  • El projecte de recerca ha de ser inèdit, s’ha de desenvolupar entre els mesos de gener i novembre de 2024.
  • No es podran presentar treballs que tinguin com a finalitat exclusiva una determinada commemoració o efemèride concreta i temporal d’un ateneu.
  • Es valoraran preferentment les propostes que contemplin un ateneu encara en actiu.

Com presentar-se?

Per presentar-se a la beca cal enviar obligatòriament la documentació sol·licitada a les bases juntament amb el formulari de sol·licitud, què trobareu al final d’aquest document, per correu postal a la seu de l’Institut Ramon Muntaner (Mas de la Coixa. Rotonda de l’Eix de l’Ebre N 420 s/n. 43770, Móra la Nova, Ribera d’Ebre).

Quin és el termini de presentació de sol·licituds?

El termini de presentació de les sol·licituds acaba el dilluns 6 de novembre de 2023.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.