Ja som 192 entitats federades! Benvinguts CRIC de Montgat i Associació Creadors.tv!

Ja som 192 entitats federades! Benvinguts CRIC de Montgat i Associació Creadors.tv!

Fotografia: Quadre escènic del CRIC.

Donem la benvinguda al Centre Recreatiu i Cultural (CRIC) de Montgat i a l’Associació Creadors.tv, les dues noves entitats adherides a la Federació d’Ateneus de Catalunya amb les quals sumem 192 ateneus federats!

El Centre Recreatiu i Cultural és l’entitat més antiga de Montgat, dedicada al foment de les manifestacions culturals i ciutadanes, i la continuadora de les activitats de la Sala Alsina, creada l’any 1898. Aquesta sala tenia un café-bar a la planta baixa i una petita sala amb escenari al primer pis. Entre els grups que hi tenien seu a la Sala Alzina, cal destacar l’Agrupació Artística Montgatina, la qual, l’any 1952, canvià el nom pel de Centre Recreatiu i Cultural. Durant aquests cent anys de vida, amb una o altra denominació, aquesta entitat ha organitzat activitats de tota mena: sessions de ball amb orquestra, temporades de cinema, grups corals, organització de sortides de lleure exposicions, però la més important i que li ha donat més èxits han estat les representacions teatrals.

Per la seva banda, l’Associació Creadors.tv es va constituir el 2021 gràcies al suport de la seva Comunitat, persones interessades en la creació de contingut audiovisual en català i públic interessat en consumir-lo, normalitzant i afavorint-ne el seu ús a les xarxes socials i entorns digitals. Es tracta, doncs, d’una associació que treballa per potenciar l’ús de la llengua calana en entorns digitals, a través de diferents espais de comunicació per resoldre dubtes i crear sinergies (Discord i Telegram), i l’organització d’esdeveniments especials i activitats puntuals, que tenen sempre l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la creació de contingut en català.

Benvinguts i benvingudes! Des de la FAC us desitgem molta sort en el vostre projecte i treballarem per fer-vos més fàcil la vostra tasca associacionista!

Podeu seguir al CRIC de Montgat a Instagram i Facebook.

Podeu seguir a Creadors.tv aTwitchYoutubeTwitter i Instagram.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.