Acolliu estudiants en pràctiques de la UAB a les vostres entitats

Acolliu estudiants en pràctiques de la UAB a les vostres entitats

FORMULARI DE SOL·LICITUD D’ESTUDIANTS EN PRÀCTIQUES

Des de la Universitat Autònoma de Barcelona es fa una crida per acollir estudiants en pràctiques durant el curs 2023-2024.

Es tracta de pràctiques externes curriculars obligatòries en el Grau d’Estudis Socioculturals de Gènere (2023-2024) i en el Grau en Història, Política i Economia Contemporànies (2024-2025). Pels estudiants suposa 6 crèdits ECTS (130 hores al lloc de pràctiques + 20 hores prèvies de formació a la UAB, activitats complementàries, etc. segons les necessitats de les pràctiques realitzades).

Quines tasques poden dur a terme els estudiants en pràctiques?

En el Grau d’Estudis Socioculturals de Gènere (2023-2024) es pretén que l’alumnat s’incorpori a projectes i/o equips d’entitats o institucions que desenvolupin projectes relacionats amb la igualtat de gènere i combatent les desigualtats o la discriminació per motiu de sexe o gènere, en situacions de treball reals i des d’una perspectiva interseccional:

  • Orientació per realitzar activitats on es tingui present la no discriminació.
  • Línies de recerca des d’una perspectiva de gènere.
  • Estudi i elaboració de protocols per a la prevenció i/o canalització d’assetjament.
  • Estudi i assessorament sobre no discriminació en els mitjans de comunicació de l’entitat.

En el Grau en Història, Política i Economia Contemporànies (2024-2025) es demana treballar en projectes relacionats amb els reptes i les problemàtiques de la societat actual, tenint en compte les perspectives històrica, política i econòmica. El tipus de tasques d’interès per l’alumnat d’aquest grau són, entre d’altres:

  • El tractament, gestió i creació de bases de dades
  • La gestió documental
  • L’organització d’esdeveniments i actes
  • La identificació i valoració d’indicadors econòmics
  • El disseny de protocols
  • La participació en plans executius

Hores de pràctiques

Les hores de dedicació a l’entitat s’haurien de situar aproximadament en 125 hores. Això equival a aproximadament 42 jornades de 3h (matí o tarda) o 25 jornades de 5h (fórmula intensiva). Després, evidentment, cada entitat pot ajustar-ho en funció de les seves necessitats i les possibilitats de l’estudiant.

Important

El fet d’omplir aquest formulari i presentar una proposta no garanteix que tingueu alumnes en pràctiques. Finalment, de totes les propostes presentades, són els alumnes que escullen l’entitat on volen fer les pràctiques. La sol·licitud es pot omplir fins el 24 de juliol.

Cost per a les entitats

Les pràctiques no tenen cap cost per a l’entitat. Sí que cal que l’entitat designi un tutor de les pràctiques i faci el seguiment amb l’alumne.

Conveni

Caldrà signar un conveni amb la UAB. Aquest conveni i tota la documentació i les gestions necessàries es faran des de la FAC.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.