Les rutes ‘Camins d’Ateneus’ descobreixen Sant Pere de Ribes i Sitges

Les rutes ‘Camins d’Ateneus’ descobreixen Sant Pere de Ribes i Sitges

Fotografies: Carme Artigas, Kencho Alcázar i FAC.

Diumenge 18 de juny, vam realitzar un nou Camins d’Ateneus, aquesta vegada descobrint indrets del Garraf i els ateneus de Sant Pere de Ribes i Sitges:  Els Xulius – Centre Social Ribetà, la Societat Recreativa el Retiro de Sitges i el Casino Prado Suburense.

L’itinerari contemplava dues opcions, o bé fer la ruta completa, un itinerari circular de 14km entre Sitges i Sant Pere de Ribes, o bé mitja ruta, 7km des de Sant Pere de Ribes a Sitges.

L’excursió va comptar amb experts guies locals del Grup d’Estudis Sitgetans, del Centre Excursionista de Sitges, dels Xulius i del Retiro, i va permetre als participants conèixer llocs d’interès com el Castell de Ribes, l’Autòdrom de Terramar, el Santuari del Vinyet o el carrer de l’Illa de Cuba. També, van visitar les tres entitats organitzadores.

Aquestes visites van reconèixer la gran tasca sociocultural que fan aquestes els ateneus del Garraf; els participants van ampliar coneixements sobre la història de les entitats, visitar les seves instal·lacions, conèixer les seves activitats i funcionament, i gaudir d’un refrigeri a cadascuna d’elles, per agafar i reprendre forces per la caminada.

Els participants dels Xulius, el Retiro i el Prado, destaquen especialment que aquest Camins d’Ateneus ha contribuït a millorar les sinergies i unir més el teixit associatiu sociocultural del Garraf.

El projecte de la Federació d’Ateneus té un component benèfic. Aquesta vegada, amb les inscripcions, i algun generós donatiu més, es van recaptar 270€, que van es van entregar a la Fundació Ave Maria, entitat social que ens va rebre i obrir les portes per conèixer la seva tasca amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Les 45 persones participants van gaudir d’un matí molt agradable, tot coneixent una mica més sobre la vida associativa, cultural, històrica i natural de Sitges i de Sant Pere de Ribes.

Moltes gràcies a totes les persones que heu fet possible aquesta sortida i a tots els que hi heu participat!

Consulta AQUÍ el llibret amb la ruta d’aquesta edició.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.