Els Premis Civisme 2022 reconeixen la tasca de la Federació d’Ateneus

Els Premis Civisme 2022 reconeixen la tasca de la Federació d’Ateneus

La Federació d’Ateneus va rebre aquest dilluns 28 de novembre, un accèssit al Premi de Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social, que ha convocat per primera vegada enguany el Departament de Drets Socials. El premi reconeix persones o organitzacions que destaquin per l’excel·lència de la seva tasca i trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixin la cohesió social i de servei al país, sobretot dels col·lectius que són susceptibles de patir discriminacions.

El jurat ha concedit el guardó a la Fundació Marianao pel projecte Marianao té cor, i dos accèssits en aquesta categoria, una a la Federació d’Ateneus de Catalunya pel projecte Els Ateneus som essencials, i a l’altre al Centre d’acollida Assís, pel seu treball social.

El Departament de Drets Socials convoca aquests guardons amb l’objectiu d’estimular, des d’àmbits i edats ben diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora en l’entorn. El certamen té l’antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l’any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

En el decurs de l’acte, que es va celebrar al Born Centre de Cultura i Memòria, es van lliurar el 40è Premi Serra i Moret, el 36è Premi Jaume Ciurana, el 27è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, el 7è Premi Civisme a la Innovació i el 1r Premi Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social.

Els Premis de Civisme es van convocar per primer cop l’any 1982. Amb motiu del 40è aniversari, s’ha estrenat una nova imatge i s’han revisat les categories que en formen part per donar-los un nou impuls.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.